«ΘΕΡΜΟ» ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ! Αεροσκάφος των ΗΠΑ απείλησε επιβατικά αεροπλάνα καταγγέλλει η Μόσχα

Ανεβαίνει η ένταση μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας, με την Μόσχα να κατηγορεί την Ουάσινγκτον ότι αμερικανικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος «απείλησε» επιβατικά αεροπλάνα.

Ένα αμερικανικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος, στη Θάλασσα της Ιαπωνίας κοντά στα ανατολικά σύνορα της Ρωσίας, «δημιούργησε μια πραγματική απειλή» για επιβατικά αεροπλάνα, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Άμυνας Υποστράτηγος Ιγκόρ Κονασένκοφ, σύμφωνα με το RT.
Το αεροσκάφος διεξάγει πτήσεις κατά μήκος των ρωσικών συνόρων στα ανατολικά σχεδόν σε καθημερινή βάση, σύμφωνα με τον Κονασένκοφ.

«Ωστόσο, αυτή τη φορά, οι ελιγμοί του κατά μήκος της διεθνούς εναέριας διαδρομής, δημιούργησε μια πραγματική απειλή σύγκρουσης για τα επιβατηγά αεροσκάφη, τα οποία θα μπορούσε να οδηγήσει σε καταστροφικές συνέπειες», δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Στις 22 Μαΐου, ένα αμερικανικό RC-135 κατασκοπευτικό αεροσκάφος που απογειώθηκε από την αεροπορική βάση Κάντενα πραγματοποίησε μια αναγνωριστική πτήση πάνω από τη Θάλασσα της Ιαπωνίας, σε υψόμετρο 10.000 μέτρων, με σβηστούς αναμεταδότες, μια συσκευή εντοπισμού του σήματος του αεροσκάφους, ανέφερε νωρίτερα το ρωσικό Υπουργείο Αμύνης.

Ο υπεύθυνος τύπου είπε ότι όταν πλησίασε τα σύνορα της Ρωσίας, το RC-135 βρέθηκε στη διαδρομή που πέταγε η πτήση της KLM Dutch Airlines (Tόκιο-Άμστερνταμ) και η πτήση της Swiss Airlines (Τόκιο-Ζυρίχη).

«Το πλήρωμα του αεροσκάφους της Swiss Airlines ζήτησε από τους Ρώσους ελεγκτές στην πύργο ελέγχου του Βλαδιβοστόκ, οπτική παρατήρηση του τετρακινητήριου αεροσκάφους αγνώστου προέλευσης, το οποίο τους πλησίαζε», πρόσθεσε ο Κονασένκοφ.

«Αφού εκτίμησαν την κατάσταση, ώστε να αποφευχθεί μία επικίνδυνη προσέγγιση του επιβατικού με το κατασκοπευτικό, οι ελεγκτές έδωσαν εντολή στο πλήρωμα του ελβετικού αεροσκάφους να αλλάξει πορεία και να χαμηλώσει το επίπεδο πτήσης του», εξήγησε.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας κάλεσε τις ΗΠΑ να δώσουν εξηγήσεις σχετικά με το περιστατικό, ενώ το αμερικανικό Πεντάγωνο δεν έχει ακόμα απαντήσει στις καταγγελίες της Μόσχας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail