ΤΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ: Άγριος τσακωμός των πιλότων πριν τη μοιραία συντριβή του αεροσκάφους της Flydubai – Κραυγές τρόμου μέσα στο πιλοτήριο

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για τη μοιραία πτήση της Flydubai που συνετρίβη στο Ροστόφ της Ρωσίας λίγο πριν προσγειωθεί.

Σύμφωνα με τις τελευταίες αναφορές, η συντριβή είναι πιθανό να προήλθε από αποτυχία των πιλότων να διαχειριστούν την προσγείωση του αεροσκάφους, μόλις απενεργοποιήθηκε ο αυτόματος πιλότος.

Όπως αναφέρουν ξένα μέσα ενημέρωσης, τα τελευταία λεπτά μέσα στο πιλοτήριο ήταν γεμάτα ένταση και κραυγές τρόμου.

Μετά την ολοκλήρωση της αποκωδικοποίησης των στοιχείων που καταγράφηκαν για την τελευταία πτήση του Boeing, μία πηγή που δεν θέλησε να κατονομαστεί αποκάλυψε στην ρωσική εφημερίδα Kommersant ότι ερευνάται το ανθρώπινο λάθος ως πιθανή αιτία της συντριβής.

Φαίνεται πως την ώρα που προσπαθούσαν να ανακτήσουν ύψος, μετά από μια ανεπιτυχή προσπάθεια προσγείωσης σε κακές καιρικές συνθήκες, ένας από τους πιλότους τράβηξε πολύ τον μοχλό, με αποτέλεσμα αυτός να κολλήσει, προκαλώντας μια ανεξέλεγκτη βουτιά με τη μύτη.

Όπως αναφέρει το rt, η Επιτροπή Interstate Aviation πιστεύει ότι τα επίσημα αποτελέσματα της αποκωδικοποίησης θα δημοσιοποιηθούν μέσα σε μια ή δύο εβδομάδες.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τις πηγές της εφημερίδας Kommersant, αποκαλύφθηκε ότι η πτήση FZ981 είχε κάνει δύο προσπάθειες να προσγειωθεί με τον αυτόματο πιλότο. Μετά τη δεύτερη αποτυχία, ο πιλότος αποφάσισε να κάνει την τρίτη προσπάθεια χειροκίνητα.

Ο ένας από τους δύο χειριστές πάτησε το κουμπί TOGA (Take off. Go around) και απενεργοποίησε τον αυτόματο πιλότο, γράφει η εφημερίδα.


Η συσκευή καταγραφής φωνής, φέρεται να έχει εγγράψει μια διαφωνία μεταξύ των πιλότων. Ο πιλότος που προσπάθησε να βάλει το αεροσκάφος να ανακτήσει ύψος προφανώς γύρισε τις μηχανές στη λειτουργία απογείωσης, αναγκάζοντας το αεροπλάνο να συνεχίσει την ανοδική του πορεία.

Ο άλλος πιλότος πίστευε ότι η κατάσταση ήταν επικίνδυνη και προφανώς έκανε το αντίθετο: πήρε ο ίδιος τον έλεγχο από την πλευρά του για να φέρει την μύτη του Boeing προς τα κάτω, ενώ φώναζε στον συνάδερφό του να σταματήσει να το κάνει με αυτό τον τρόπο.

«Περίμενε! Προς τα πού πετάς; Σταμάτα! Σταμάτα!» ακούγεται μια φωνή να ουρλιάζει στο μαύρο κουτί.

crashonline.gr
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail