Πανικόβλητες από την προέλαση Ασαντ-Πούτιν οι ΗΠΑ - Ο Κέρι ζητά να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί

Στρατής Μαζίδης

Πανικόβλητες από την προέλαση Ασαντ-Πούτιν στα διάφορα μέτωπα της Συρίας εμφανίζονται πλέον οι ΗΠΑ με τον ΥΠΕΞ, Κέρι ζητά να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί με το αιτιολογικό πως «σκοτώνουν γυναίκες και παιδιά κατά μεγάλους αριθμούς».

Εκτός του ότι αυτό αμφισβητείται. Πόσα γυναικόπαιδα βομβάρδισαν οι ΗΠΑ σε Ιράκ και Γιουγκοσλαβία; Πόσα γυναικόπαιδα και άμαχοι αποκεφαλίστηκαν, ακρωτηριάστηκαν, εκτελέστηκαν, εκταρατσώθηκαν από τους ισλαμοφασίστες;

Ο Κέρι λοιπόν κάλεσε τη Μόσχα να σταματήσει τις αεροπορικές επιδρομές στη Συρία μια εβδομάδα πριν τις συνομιλίες της Γενεύης.

Ο αμερικανός αξιωματούχος ισχυρίζεται πως υπάρχουν αποδείξεις ότι η Ρωσία χρησιμοποιεί κλασικές, μη κατευθυνόμενες βόμβες:

«Αυτές δεν είναι βόμβες ακριβείας και άμαχοι, κυρίως γυναίκες και παιδιά, σκοτώνονται κατά μεγάλους αριθμούς»

και συνέχισε:

«Αυτό πρέπει να σταματήσει. Οι Ρώσοι διατύπωσαν ορισμένες εποικοδομητικές ιδέες για τον τρόπο εφαρμογής μιας κατάπαυσης του πυρός. Αλλά αν μιλάνε απλά για να μιλάνε, ενώ συνεχίζουν τους βομβαρδισμούς, κανένας δε θα το αποδεχθεί αυτό».

Η δική μας αίσθηση στη Freepen.gr είναι πως οι σημαντικές επιτυχίες του συριακού στρατού, της πολιτοφυλακής, της Χεζμπολάχ σε συνδυασμό με τη συνδρομή της συριακής και ιδίως της ρωσικής αεροπορίας έχουν ανατρέψει άρδην τα δεδομένα.

Άλλωστε ο Σεργκέι Λαβρόφ μόλις πριν λίγες ημέρες υπήρξε ξεκάθαρος ότι οι επιχειρήσεις θα συνεχιστούν μέχρι να ηττηθούν ολοκληρωτικά οι τζιχαντιστές της ISIL και της Al Nusra θεωρώντας πως οι συνομιλίες είναι κάτι εντελώς διαφορετικό.

Επιπλέον αυτοί που κερδίζουν στο μέτωπο, δεν έχουν κανένα λόγο να διαπραγματευθούν με κανέναν εκτός αν πάρουν όλα όσα ζητούν.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail