Φταίει το ζαβό το ριζικό μας, φταίει ο Θεός που μας μισεί…

Της Μελίνας Κονταξή
Ιστορικός - Βαλκανιολόγος

Φταίνε πάντα οι άλλοι, είμαστε θύματα διαρκών συνομωσιών που θέλουν να
μας καταστρέψουν, που σαμποτάρουν τις προσπάθειες μας διαχρονικά.

Προσπάθειες….

1930 : Ο Βενιζέλος προτείνει για Νόμπελ τον γενοκτόνο Κεμάλ.

1955 : Δεχτήκαμε ως ικανοποίηση για το πογκρόμ εναντίον των Ελλήνων στην Κωνσταντινούπολη την ανάκρουση του εθνικού ύμνου στο στρατηγείο στην Σμύρνη.

1959 : Συμφωνίες Ζυρίχης και Λονδίνου. Η ανεξαρτησία της Κύπρου που προέβλεπαν οι δυο συνθήκες ήταν καταδικασμένη από την αρχή. Ο Νιχάτ Ερίμ σύμβουλος τότε για το Κυπριακό παραδέχεται ότι είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί περίπτωση όπου ποσοστό ανάλογο των Τουρκοκυπρίων απέκτησε τόσα πολλά δικαιώματα.

1974 : Η Κύπρος είναι μακριά…
1974 : Έξοδος από το στρατιωτικό σκέλος του Νάτο χωρίς καμιά προσπάθεια εξεύρεσης εναλλακτικής, οπότε το 1980 οι Τούρκοι κατάφεραν και επέβαλλαν να τεθεί τέλος στον αποκλειστικό επιχειρησιακό έλεγχο του Αιγαίου από την Ελληνική αεροπορία. Ζούμε τις συνέπειες.

1978 : Η Κυβέρνηση Καραμανλή απαγορεύει την προβολή της ταινίας 1922 του Κούνδουρου επειδή το ζήτησαν οι Τούρκοι… δεν ξεκινήσαμε από συνωστισμούς…

1982 : Επί Ανδρέα Παπανδρέου το Ελληνικό υπουργείο εξωτερικών παρεμβαίνει για να μην προβληθεί η ταινία στο φεστιβάλ Ουγγαρίας.

1983: Το έξω οι βάσεις του θανάτου γίνεται μέσα από κινήσεις κατευνασμού της χειραγωγημένης μάζας στο εσωτερικό, μέσα χωρίς κανέναν όρο.

1987 : Μονομερής άρση του εμπολέμου με την Αλβανία, απόλυτη αδιαφορία για τα δικαιώματα των βορειοηπειρωτών, το βορειοηπειρωτικό εκκρεμεί από το 1946 αλλά πέρα από λεκτικές κορώνες οι βορειοηπειρώτες ήταν και είναι μόνοι τους.

1996 : Ίμια, ευχαριστούμε τους Αμερικάνους.
1996 : Δολοφονίες Ισαάκ, Σολωμού στην Κύπρο… ποιος νοιάζεται ;

1997 : Η κυβέρνηση Σημίτη αναγνωρίζει νόμιμα και ζωτικά συμφέροντα της Τουρκίας στο Αιγαίο με την συμφωνία της Μαδρίτης.

1999: Παράδοση Οτσαλάν στους Τούρκους.

2004 : Σχέδιο Ανάν, το απόλυτο ξεπούλημα της Κύπρου. Ο Τάσος Παπαδόπουλος μόνος του υπερασπίστηκε την Κύπρο, καμιά κυβέρνηση δεν έκανε κάτι διαφορετικό.

Ποιός φταίει λοιπόν ; Ποιός φταίει ; Κανένα στόμα δεν το βρε και δεν το πε ακόμα…
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail