Η μετατροπή μας σε αποθήκη ξεκίνησε! Τα Σκόπια έκλεισαν τα σύνορα

Περισσότεροι από 4.500 πρόσφυγες έχουν παγιδευτεί στην Ειδομένη ύστερα από την απαγόρευση διέλευσης Αφγανώνστα σύνορα του κρατιδίου των Σκοπίων.

Το πρόβλημα ξεκίνησε όταν χθες το πρωί πολυάριθμα λεωφορεία αποβίβασαν περισσότερους από 3.000 πρόσφυγες. Κάποιοι δοκίμασαν να φτάσουν μέχρι την ουδέτερη ζώνη περπατώντας περίπου 20 χιλιόμετρα. Όμως τα Σκόπια έκλεισαν τα σύνορα και ζητούν όλοι οι πρόσφυγες να διαθέτουν διαβατήριο ή ταυτότητα μη αρκούμενοι στο υπηρεσιακό σημείωμα που χορηγείται από τις ελληνικές αρχές. 

Το γειτονικό κράτος δήλωσε ότι δεν επιτρέπει τη διέλευση Αφγανών από τα σύνορά της με την Ελλάδα, έπειτα από ανάλογη κίνηση της Σερβίας.

Με πανηγυρικό τρόπο ακυρώνεται στην πράξη η συμφωνία των Βρυξελλών με την ελληνική πλευρά να διαψεύδεται πλέον από τα γεγονότα στις αρχικές αισιόδοξες εκτιμήσεις της.

Η χώρα μετατρέπεται σε αποθήκη. Αυτή είναι η πραγματική συμφωνία.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail