Πως όμως, όταν με τη "στάση" μας νικήσαμε τον εαυτό μας;

Του Στέλιου Συρμόγλου

Οι κυβερνητικές δηλώσεις και τα πολιτικά επικοινωνιακά τεχνάσματα θα έπρεπε να ενδιαφέρουν το κόμμα και κανέναν άλλο. Επειδή όμως οι προσδοκίες των πολιτών "πολιορκούνται" μονίμως από τους "επιδρομείς" της παραπληροφόρησης, το ενδιαφέρον του λαού οξύνεται εξ' εθισμού με την κάθε κυβερνητική διολίσθηση στο "τίποτα".

Η Ελλάδα δυστυχώς θα είναι πάντα, εκτός κάποιου θαύματος που συνήθως εκδηλώνεται την εσχάτη ώρα, ο Οιδίποδας του Τειρεσία: "Τυφλή στα μάτια και στο νου". Οπότε η ανυπαρξία ιδεών και προτάσεων και συγκεκριμένης πορείας, καθιέρωσε για δεκαετίες ως μόνο πρόγραμμα το "άρπαξε να φας και κλέψε νάχεις", αλλά και την "παλινόρθωση" της πολιτικής κοροιδίας, ιδίως τα τελευταία χρόνια της κρίσης.

Κάποιοι βέβαια παραμέθυσαν φανερά και καταγγέλθηκαν ως άσωτοι. Οσοι όμως μακράν των θνητών σοσιαλιστών (χωρίς σοσιαλισμό...), των φιλελευθέρων (χωρίς φιλελευθερισμό...) και εσχάτως, κι όχι μόνο εσχάτως, των ψευτοαριστερών, κατανάλωσαν νέκταρ και αμβροσία στα δώματα του Ολύμπου, κρατούν το προνόμιο του "πόθεν έσχες" ως να μην "έσχον".

Και είναι οι ίδιοι που "ψάχνουν" να βρουν την άκρη με τις λίστες Λαγκάρντ και Μπόγιαρνς, διεκδικώντας ταυτόχρονα την προοπτική της παραμονής τους στην εξουσία ή την ανακατάληψη της, μετασχηματισμένοι σε "σωτήρες" μας, όταν η Ελλάδα έχει καταντήσει Γης Μαδιάμ!

Με την Ελλάδα να παρουσιάζει συμπτώματα εθνικής διάλυσης, οι πολιτικοί της αθλιότητας μας, όχι απλώς αφαίρεσαν πολλά απ'αυτά που είχε γτιάξει το "αστικό" μας πολίτευμα, αλλά μας ρήμαξαν ως κοινωνία, αφού μας καθυπόταξαν στις συνέπειες της ανικανότητάς τους με πληθωρική κοροιδία και ενίοτε γελοιότητα ...

Τίμιο εκ μέρους τους πάντως!

Δεν φείδονται μηχανορραφιών προκειμένου να πετύχουν το στόχο τους: Να μας βάλουν σε πορεία προς το τέρμα! Το "κραυγάζουν" οι ενέργειές τους και τα εξόφθαλμα γεγονότα. Οι κινητοποιήσεις των αγροτών βαίνουν προς εκτόνωση, όπως διαρρέουν τα χαλκεία του Μαξίμου, αλλά παρέλυσαν την ήδη καθυποταγμένη οικονομία στις αλλοπρόσαλλες πολιτικές των ελληνικών κυβερνήσεων και των δανειστών.

Οι ροές των προσφύγων και των μεταναστών είναι ανεξέλεγκτες, με τους χειρισμούς της Ευρώπης στο πρόβλημα να μετατρέπουν την Ελλάδα σ' ένα τεράστιο στρατόπεδο συγκέντρωσης προσφύγων και καταπονημένων ψυχών.. Η δε παρουσία της νατοικής δύναμης στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο, αν και είναι νωρίς να κριθεί η αποτελεσματικότητα της, εγείρει πολλά ερωτηματικά για τα εθνικά μας συμφέροντα.

Γιατί και τα εθνικά μας θέματα είναι στον...αέρα, καθώς η επικέντρωση υποτίθεται στην εξέλιξη της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, που δεν παρουσιάζει πρόοδο, αποπροσανατολίζει από την οδυνηρή πραγματικότητα της εθνικής μας περιπέτειας...

Τίμιο εκ μέρους τους λοιπόν!

Τι φταίνε αυτοί αν ένα μεγάλο μέρος των Ελλήνων εθελοτυφλεί. Τύφλα ζητάνε οι Ελληνες, τύφλα τους προσφέρουν. Και κάνουν ό,τι είναι δυνατόν, για να μην αλλλαξοπιστήσουν οι τυφλοί΄πιστοί...Αυτό όμως σημαίνει ότι η Ελλάδα κυβερνιέται, αν βέβαια κυβερνιέται, με σκισμένα φλάμπουρα, ανιδεολόγητα, άσκοπα και τυχάρπαστα.

Αυτή είναι η προκάτ μεγάλη ήττα! Δηλαδή είπαν και είπαμε: Θα κυβερνηθούμε
από ηττημένες ιδέες, κατεβασμένες σημαίες, με άδειες καρδιές, με υποταγή στο πεπρωμένο μας, με την υποτέλεια που αρμόζει στο ραγιά και που επιζητεί το ελάχιστο πλέον, για έχει κάποιες ισχνές προσδοκίες...

Με τη "στάση" μας νικήσαμε τον εαυτό μας!

Και υποταχθήκαμε στο μαζικό γιουρούσι των κομμάτων της ξεφτίλας. Ας θρηνούν εκ των υστέρων κάποιες Μαγδαληνές. Νικήσαμε τη συνείδηση του Ελληνα, ώστε να μην αντιδρά. Χειμερία νάρκη. Νικήσαμε βασικά τη λογική, γι' αυτό και δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε μεταξύ μας.

Νικήσαμε ο ένας τον άλλον!
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail