Ο Κυριάκος αντί να γκρεμίζει την κυβέρνηση, καταδιώκει τον Τράγκα!

Του Στρατή Μαζίδη

Είχαμε σημειώσει από το βράδυ της εκλογής του Κυριάκου Μητσοτάκη στην αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας πως θα κριθεί αυστηρά από τις επιλογές και τις αποφάσεις του.

Τόσο οι πρώτες όσο και οι δεύτερες φαίνεται πως μάλλον δεν είναι σωστές. Απεναντίας μας γεμίζουν με πλήθος ερωτηματικών τόσο ως προς την πολιτική του ικανότητα όσο και ως προς το πως αντιλαμβάνεται ορισμένα ζητήματα.

Ο κ. Μητσοτάκης ενοχλείται γιατί ένας δημοσιογράφος τον αποκαλεί φιλογερμανό, μπαρακούντα, γουρλωμάτη και μ@λάκα. Του στέλνει ένα ταπεινωτικό εξώδικο και προειδοποιεί με τα γνωστά νόμιμα δικαιώματα.

Ως προς το μ@λάκας νομίζω ότι η ευαισθησία του δικαιολογείται. Τα υπόλοιπα όμως; Δεν είναι γουρλωμάτης; Κι ο καθένας μας ρε παιδιά έχει ένα κουσούρι πάνω του.



Ωστόσο βρήκα στον Πιτσιρίκο ένα κείμενο με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, εκ του οποίου σας παραθέτω απόσπασμα:

Αφού ακούστηκε στην εκπομπή ένα ηχητικό απόσπασμα από αυτά που έλεγε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Τατιάνα για τον γάμο του και την γυναίκα του, η δημοσιογράφος με ρώτησε αν έχω να πω κάτι.

Εγώ είπα πως δεν σχολιάζω τα προσωπικά των άλλων ανθρώπων αλλά, αφού ο Κυριάκος Μητσοτάκης βγαίνει μόνος του και τα λέει στην τηλεόραση, δίνει σε όλους το δικαίωμα να τον σχολιάσουν, οπότε θα τον σχολιάσω κι εγώ.

Στη συνέχεια είπα -μεταξύ άλλων- πως θεωρώ πολύ αισιόδοξο για την κοινωνία πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρήκε γυναίκα, γιατί, αφού βρήκε γυναίκα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μπορούν να βρουν όλοι.

Λίγες εβδομάδες μετά, ο ραδιοφωνικός σταθμός -στον οποίο είχα μιλήσει- μου έκανε πρόταση συνεργασίας.

Σε μια συνάντηση με κάποια στελέχη του σταθμού, ένας κύριος μου είπε πως, μετά την εκπομπή, του τηλεφώνησε έξαλλος ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μάλιστα, μου είπε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης του είπε πως αυτά που είπε ο πιτσιρίκος είναι μηνύσιμα.

Του είπε ο άνθρωπος «ε, κάνε του μήνυση τότε».


Νιώθω την ανάγκη να γράψω αυτή τη μικρή ιστορία, γιατί διαβάζω πως -ενόψει των μεθαυριανών εκλογών για την ανάδειξη προέδρου στη Νέα Δημοκρατία- ο Κυριάκος Μητσοτάκης πλασάρει τον εαυτό του σαν μοντέρνο και φρέσκο και αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα.

Μάλλον ο κ. Μητσοτάκης είναι ιδιαίτερα ευέξαπτος. Οι αντιδράσεις του δείχνουν ότι είναι μη μου άπτου. Να μη λεκιαστεί όπως αυτός εκλαμβάνει την έννοια του λεκκέ. Να μην τον θίγει κανείς.

Θυμίζει τον οικοδεσπότη που παραθέτει επίσημο γεύμα και δε θέλει να πέσει ούτε ψίχουλο στο τραπεζομάντηλο.

Το να σου ασκήσουν σάτιρα έστω και τραβηγμένη, δεν είναι τίποτε και η κίνηση των εξώδικων ή των αυστηρών τηλεφώνων, φανερώνουν έλλειμμα δημοκρατίας, απώλεια ψυχραμίας και αδυναμία διαχείρισης πραγματικά ανύπαρκτων προβλημάτων. Ο Μητσοτάκης δηλαδή μπορεί να κρίνει πχ τον Τσίπρα αλλά κανείς δε δικαιούται να μιλήσει για το Μητσοτάκη.

Όταν κάποιος εκτίθεται δημόσια, τότε θα πρέπει να έχει και γερό στομάχι. Αν ήταν διαφορετικά, τότε θα έπρεπε κάθε μέρα να εκδικάζονται αγωγές πολιτικών κατά δημοσιογράφων και δημοσιογράφων κατά υβριστών νεο-ελλήνων σχολιαστών.

Τι άραγε τσούζει και πονάει πιο πολύ; Το να τον πει ο Τράγκας μπαρακούντα ή να τον στριμώξει κανείς στη γωνία όπως πράξαμε εμείς όταν το όνομα στενού του συνεργάτη εμπλέκεται, δυστύχως (διότι αυτά δεν είναι ευχάριστα) σε υπόθεση παιδεραστίας κι οδηγείται σε παραίτηση;

Αντιγράφω από το κείμενό μου "Η ΠΡΩΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΗΤΤΑ του Κυριάκου και οι πολύ σημαντικές λεπτομέρειες της υπόθεσης Νίκου Γεωργιάδη":

Σε κάθε περίπτωση η όλη υπόθεση, ασχέτως της έκβασής της, συνιστά πολιτική ήττα του Κυριάκου Μητσοτάκη. Αν ο στενός του συνεργάτης αποδειχθεί ένοχος, τότε αμφισβητείται η ικανότητα του αρχηγού της ΝΔ να επιλέγει στελέχη. Αν πάλι ο κ. Γεωργιάδης αποδειχθεί αθώος, τότε αμφισβητείται η ικανότητα - αποτελεσματικότητα του κ. Μητσοτάκη και του στενού πυρήνα συνεργατών του να αντιλαμβάνονται έγκαιρα ποιοι τους επιβουλεύονται και να αποφεύγουν τις παγίδες καθώς επίσης να διαθέτουν έγκαιρη πληροφόρηση.

Αλλά και το ίδιο βράδυ της επικράτησης του κ. Μητσοτάκη σπεύδαμε να σημειώσουμε σχετικά με το πως εννοεί την ανανέωση ο νέος πρόεδρος της ΝΔ:

Σήμερα λοιπόν κατά τη διάρκεια της δήλωσής του μετά την εκλογική του επιτυχία παρατήρησα έκπληκτος δύο παρουσίες σε πρώτο τηλεοπτικό πλάνο, που τις είχαμε ξεχάσει.

Ο πρώτος ήταν ο Πέτρος Μαντούβαλος ο οποίος είχε καταδικαστεί με αναστολή για το παραδικαστικό.

Ο δεύτερος ήταν ο πάλαι ποτέ βουλευτής Κέρκυρας, Νίκος Γεωργιάδης. Κάποιοι θα τον έχετε ξέχασει όπως και τη θύελλα που είχε ξεσηκώσει με δηλώσεις - θέσεις και απόψεις όταν χαρακτήριζε «Μπούρδα» και «χαμένη υπόθεση» το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων.




Τη στιγμή κατά την οποία χάνεται το Αιγαίο, προφανώς με τις ευλογίες της ΝΔ αν πιστέψουμε τα όσα είπε ο Πάνος Καμμένος (αυτός που "φυλάει" Θερμοπύλες), η Ελλάδα μετατρέπεται σε ισλαμική αποθήκη και η κοινωνία βράζει, ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταδιώκει ένα δημοσιογράφο και περισσότερο show man της πρωινής ραδιοφωνικής ζώνης.

Την ώρα δηλαδή που ο αντίπαλος ξεχύνεται μόνος του στην κόντρα σε άδειο γήπεδο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης φιλονικά με τους οπαδούς στις κερκίδες. 

Επειδή προσωπικά δε γνωρίζω τι είναι το μπαρακούντα, καθώς με το ψαροτούφεκο είμαι μέχρι κέφαλο, σικιό, πέρκα και σάλπα, καθώς επίσης και σε μένα μπορεί να βρει κανείς κάποιο εξωτερικό ψεγάδι, θα εστιάσω σε αυτά που λέει το όποιο μυαλό μου:

1. Η κοινωνία είναι στα κάγκελα, αλλά γιατί ο κ. Μητσοτάκης δεν κάνει ότι μπορεί για να πέσει η κυβέρνηση και να πάμε σε εκλογές; Μήπως γιατί όπως ο Τσίπρας έλεγε ΟΧΙ και μέσα του φώναζε ΝΑΙ, ομοίως και ο ίδιος προσεύχεται να τα ψηφίσει όλα ο Αλέξης πριν διαβεί την πόρτα του πολιτικού νεκροταφείου;

2. Ποια είναι άραγε η θέση του για το Σκοπιανό; Έχει τις ίδιες απόψεις με τον έως χθες στενό του συνεργάτη;

3. Πώς ακριβώς θα περικόψει το πλαδαρό δημόσιο; Με βήματα. 1-2-3. Όχι θεωρίες.

4. Ποια είναι η άποψή του για το Αιγαίο και το γεγονός ότι σε λίγο θα κάνει κουμάντο τούρκος διοικητής στη νατοϊκή δύναμη;

5. Γενικά τι πιστεύει για τα εθνικά θέματα;

6. Τι γνώμη έχει για την Κύπρο; Πρέπει ο Ανανστασιάδης να παραδώσει κοινότητα;

7. Πως θα λύσει τα ζητήματα της Θράκης;

Τελικά τι είναι χειρότερο; Να σε μουρλάνουν στην καζούρα ή να σου θέσουν αυτές τις ερωτήσεις επιμένοντας σε αυτές και ασκώντας κριτική στις απαντήσεις σου;
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail