ΠΟΛΕΜΙΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ στη Σύρια - Άρον άρον οι δυνάμεις του Τίγρη για να αποκαταστήσουν τη γραμμή τροφοδοσίας προς το Χαλέπι

Του Στρατή Μαζίδη

Πολεμικός συναγερμός επικρατεί αυτή τη στιγμή στη Συρία καθώς παρά τη χθεσινή επίσημη ανακοίνωση ότι ο οδικός άξονας Ithriya-Khanasser, ως η μόνο οδός τροφοδοσίας του Χαλεπίου, είναι ασφαλής, ωστόσο οι ισλαμιστές (ISIL και Jund al-Aqsa) πάλι με μια επίθεση αστραπή κατέλαβαν την πόλη του Khanasser η οποία είχε απελευθερωθεί από το 2013 καθώς επίσης και γύρω χωριά.

Ο συριακός στρατός και η NDF έχουν πετύχει από χθες την ανάκτηση αρκετών θέσεων που έπιασαν οι ισλαμιστές αλλά δεν πέτυχαν την επανακατάληψη των στρατηγικών σημείων.

Άμεση ήταν η αντίδραση του Γενικού Επιτελείου στη Δαμασκό που έστειλε αμέσως τις επίλεκτες ομάδες "Τίγρεις" με επικεφαλής τον ίδιο τον τίγρη, συνταγματάρχη Suheil Al-Hassan από το μέτωπο του Χαλεπίου στην περιοχή.

Ήδη ξεκίνησε σφοδρός βομβαρδισμός των θέσεων των ισλαμιστών στο Khanasser στο οποίο αναμένεται να συνδράμει από αέρος και η Ρωσική Αεροπορία καθώς η μορφολογία της πόλης προσφέρεται για αεροπορικές επιδρομές.



Φωτογραφικό υλικό από το almasdar με τις δυνάμεις του Suheil al-Hassan κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων





Μάλιστα η ISIL έθεσε υπό τον έλεγχό της και την τοπική μονάδα αεράμυνας.

Η ομάδα Τίγρης πλήττει την περιοχή με βλήματα SS-21 και Tochka.

Αιχμάλωτος σύριος στρατιώτης στο Khanasser


H ISIL κατέλαβε αιφνιδιαστικά το Khanasser και ορισμένα γύρω χωριά σήμερα το μεσημέρι ενώ εκτιμάται ότι η απελευθέρωσή του θα επιτευχθεί τα επόμενα 24ωρα καθώς έχει μεγάλη σημασία να αποκατασταθεί η οδός τροφοδοσίας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail