Εσύ κ. Σημίτη τι έπραξες και τώρα νουθετείς;

ΘΑΝΟΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ

Διάβασα το άρθρο του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη στο "Βήμα της Κυριακής" και κατέγραψα τις προτάσεις που καταθέτει για το ξεπέρασμα της κρίσης. Κρίση στην οποία έβαλε κι ο ίδιος το χεράκι του με την άφρονα πολιτική του (κυρίως τη δεύτερη τετραετία). Ζητεί λοιπόν με τις προτάσεις του..
  • Περιορισμό των στρατιωτικών δαπανών. Επί πρωθυπουργίας του η χώρα μας αγόρασε πακτωλό στρατιωτικού υλικού που στοίχισαν δις ευρώ τα οποία για πολλά χρόνια ακόμη θα αποπληρώνουμε (δικαιολογία τα Ιμια). Μάλιστα κάποιοι από τους Υπουργούς και συμβούλους του βρήκαν την ευκαιρία κι έβαλαν το δάχτυλο στο μέλι.Πρόκειται για υποθέσεις που ορισμένους οδήγησαν ήδη στη φυλακή ενώ άλλες υποθέσεις βρίσκονται στο στάδιο της δικαστικής διερεύνησης.
  • Επι Πρωθυπουργίας του η χώρα μας εμφάνισε ανάπτυξη. Δε διευκρινίζει όμως ότι η ανάπτυξη οφείλεται στην κατανάλωση λόγω του άκρατου εσωτερικού (τραπεζικού) και εξωτερικού δημόσιου δανεισμού...Τους οποίους δανεισμούς πληρώνουμε τώρα με Μνημόνια και οι Τράπεζες με "κόκκινα" δάνεια..
  • Επι Πρωθυπουργίας του χορηγήθηκε το ΕΚΑΣ για την ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων οδηγώντας το ασφαλιστικό σύστημα σε απίστευτες στρεβλώσεις. Με 15 χρόνια ασφάλισης συνταξιούχος του ΙΚΑ να λαμβάνει περισσότερα απ ότι κάποιος με πολλαπλάσια χρόνια ασφάλισης που όμως δεν δικαιούνταν ΕΚΑΣ.
  • Επί Πρωθυπουργίας του οι μισθοί στο δημόσιο αυξήθηκαν κατά 50%. Αλλο τόσο επί Πρωθυπουργίας Καραμανλή. (Βλέπε βιβλίο υπουργού του Γιαννίτση 2000-2010 αυξήσεις 122% στο δημόσιο)
  • Υποχώρησε κατά Κράτος στις συντεχνίες και τα συνδικάτα του Δημοσίου όταν ο Γιαννίτσης επεχείρησε να βάλει τάξη στο ασφαλιστικό..Αν τότε δεν υποχωρούσε σήμερα δεν θα συζητούσαμε για ασφαλιστικό.
  • Ζητεί τώρα κατάργηση 1.800 εποπτευόμενων φορέων του Δημοσίου. Δεν υπήρχαν η αρκετοί δεν συστάθηκαν επί Πρωθυπουργίας του;
  • Μαζικές προσλήψεις στο δημόσιο μονίμων και συμβασιούχων. Ευτυχώς συστάθηκε το ΑΣΕΠ τότε αλλά με πλήθος τροπολογιών και εξαιρέσεων περιορίστηκε ο ρόλος του μόνο σε μονίμους..
  • Επί Πρωθυπουργίας του μονιμοποιήθηκαν και χιλιάδες συμβασιούχοι που μπήκαν από το "παράθυρο"
  • Επί Πρωθυπουργία του ήρθε η Ολυμπιάδα που κόστισε στην ταλαίπωρη χώρα μας μερικά δις ευρώ με απευθείας αναθέσεις των έργων, λόγω του επείγοντος , σε ημετέρους εργολάβους..
  • Με σύμβαση ανταλλαγής (το περιβόητο SWAPS) η χώρα μας μπήκε στην ΟΝΕ εμφανιζόμενη ότι καλύπτει τα κριτήρια εισδοχής (έλλειμμα κυρίως και όχι χρέος που τότε ήταν 100% του ΑΕΠ)..
  • Επι Πρωθυπουργίας του το Χρηματιστήριο οδήγησε στη μεγαλύτερη αναδιανομή εισοδήματος μετά τον πόλεμο οδηγώντας στην καταστροφή δεκάδες χιλιάδες μικρομετόχους..
  • Ευτυχώς συστάθηκαν τα ΚΕΠ και το ΣΔΟΕ (Υφυπουργός Σταύρος Μπένος και Υπουργός Αλέκος Παπαδόπουλος)..Επίσης η πρώτη τετραετία σαφώς καλύτερη και συνετότερη, όσον αφορά τα δημόσια οικονομικά,από τη δεύτερη. Αν δεν υπήρχε η δεύτερη τότε θα είχε λόγο να ψέξει τους σημερινούς Κυβερνώντες..

newpost.gr
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail