Μία ελληνική συνωμοσία: Πώς η ΕΚΤ συνέτριψε τα σχέδια του Βαρουφάκη

Μετάφραση του άρθρου του Νόρμπερτ Χέρινγκ [1] από το blog : για την κοινωνικη αριστερα

Ένας διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας στην Αθήνα συνωμοτεί με τον Πρόεδρο της (ελληνικής) Δημοκρατίας για να σαμποτάρουν την διαπραγματευτική στρατηγική της κυβέρνησής του ώστε να αποδυναμώσει τις διαπραγματεύσεις της με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Αφού η κυβέρνηση έχει συνθηκολογήσει, αυτός ο διοικητής, ο οποίος είναι στενός φίλος του νέου Υπουργού Οικονομικών και το αφεντικό της συζύγου του Υπουργού Οικονομικών καθώς και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ταξιδεύουν μαζί στην ΕΚΤ προκειμένου να παραλάβουν τους επαίνους και τις ανταμοιβές τους. Αυτό δεν είναι επινόηση, είναι τώρα πλέον τεκμηριωμένο.
Γιατί το υποψιάζομαι αυτό; Επειδή έμαθα σε μια συνέντευξη του Τσακαλώτου στην Handelsblatt, η οποία δημοσιεύθηκε στις 15 του Γενάρη του 2016, ότι είναι στενός φίλος του Στουρνάρα. Ψάχνοντας λίγο περισσότερο, έμαθα ότι η σύζυγος του Τσακαλώτου είναι "Διευθύνων Σύμβουλος" στην Τράπεζα της Ελλάδος (στην οποία είναι διοικητής ο Στουρνάρας).


Αυτή είναι η καταχώρηση της Wikipedia:

"Heather Gibson Denise (ελληνικά: Χέδερ Ντενίζ Γκίμπσον, Γεννημένη στη Γλασκώβη) είναι μια σκοτσέζα οικονομολόγος που υπηρετεί σήμερα ως Διευθύνων Σύμβουλος στην Τράπεζα της Ελλάδος (από το 2011). Αυτή είναι η σύζυγος του Ευκλείδη Τσακαλώτου, του σημερινού Έλληνα Υπουργού Οικονομικών. "

Την εποχή κατά την οποία εκείνη προσελήφθει , ο Στουρνάρας υπηρετούσε ως Γενικός Διευθυντής μιας δεξαμενής σκέψης στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Η φιλία του τρίο πηγαίνει πίσω δεκαετίες όταν βρίσκονταν μαζί σε ένα βρετανικό πανεπιστήμιο. Συνέγραψαν μαζί ακόμη και ένα βιβλίο το 1992. (Heather D. Gibson, Γιάννης Στουρνάρας, Ευκλείδης Τσακαλώτος: Οι Πραγματικοί και οι Χρηματοπιστωτικοί Τομείς στη Νότια Ευρώπη: Catch-up, Σύγκλιση και Χρηματοπιστωτικά Ιδρύματα, University of Kent, Canterbury 1992) [2]
Έτσι: Ο πρώην επικεφαλής διαπραγματευτής της ελληνικής κυβέρνησης (Ευκλείδης Τσακαλώτος) είναι και ήταν στενός φίλος του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας (του Γιάννη Στουρνάρα) και ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας ήταν το αφεντικό της συζύγου του Ευκλείδη Τσακαλώτου (της Heather Denise Gibson). Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, τράπεζα η οποία αποτελεί μέρος του Ευρωσυστήματος των κεντρικών τραπεζών, παίρνει τις εντολές του από την ΕΚΤ, δηλαδή στην αντίθετη πλευρά στις διαπραγματεύσεις. Ο ίδιος (ο Στουρνάρας) σαμποτάρισε ενεργά τη διαπραγματευτική στρατηγική της κυβέρνησης της χώρας του.

Εάν αυτός (ο σύνδεσμος μεταξύ των προσώπων που περιγράφτηκε παραπάνω) δεν φαντάζει σαν ακατάλληλος σύνδεσμος για κάποιον επικεφαλής διαπραγματευτή, δεν ξέρω ποιός θα μπορούσε να είναι ακατάλληλος.
Νόρμπερτ Χέρινγκ

Σημειώσεις:

[1] Νόρμπερτ Χέρινγκ (Ο επίτιμος πρόεδρος του λεγόμενου «σκιώδους συμβουλίου» της ΕΚΤ)


[2] (Heather D. Gibson, Yannis Stournaras, Euclid Tsakalotos: The Real and Financial Sectors in Southern Europe: Catch-up, Convergence and Financial Institutions, University of Kent, Canterbury 1992.)
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail