ΧΤΥΠΗΣΕ το κινητό νεκρού ηγέτη της ISIL - Στην άλλη άκρη ήταν η Τουρκία και η ΜΙΤ

Στρατής Μαζίδης

Ο κυβερνήτης των ιρακινών δυνάμεων εθελοντών (Hashd al-Shaabi) αποκάλυψε ότι ένα κινητό τηλέφωνο που βρέθηκαν σε έναν από τους ηγέτες της ISIL που σκοτώθηκαν αποδεικνύει τη στήριξη των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών (ΜΙΤ) στην τρομοκρατική οργάνωση.

«Το κινητό τηλέφωνο βρέθηκε σε έναν από τους ηγέτες της ISIL που σκοτώθηκαν στα βόρεια τμήματα της επαρχίας Salahuddin πριν από δύο ημέρες» δήλωσε ο Jabbar al-Ma'mouri στο Soumeriya news.

Συμφωνά με τον Shaabi το αρχείο των μηνυμάτων του τηλεφώνου περιέχει μηνύματα από την τουρκική υπηρεσία πληροφοριών που δείχνουν ότι η Αγκυρα υποστηρίζει την τρομοκρατική ομάδα ISIL μέσω της παροχής ασφάλειας στα σημεία εισόδου που χρησιμοποιούνται από μαχητές για να περάσουν από την Τουρκία στο Ιράκ.

«Το κινητό έχει επίσης και άλλες σημαντικές πληροφορίες που δεν μπορούν να αποκαλυφθούν τώρα, αλλά έχουν παραδοθεί στις εξειδικευμένες αρχές ασφαλείας για περαιτέρω έλεγχο» συμπληρώνει ο Ma'mouri.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail