ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΗ ΕΞΕΛΙΞΗ στο Χαλέπι - Οι τίγρεις παίρνουν το πάνω χέρι - Αρχίζει το ράλυ για τη Ράκκα!

Στρατής Μαζίδης

Ραγδαίες πλέον οι εξελίξεις στο συριακό μέτωπο. Την ώρα που όλοι τσακώνονται μεταξύ τους, ο συριακός αραβικός στρατός απελευθερώνει το ένα μέρος μετά το άλλο. Οι κυβερνητικές δυνάμεις της Συρίας έχουν αποκτήσει το πάνω χέρι στον αγώνα στο ανατολικό τμήμα της επαρχίας Χαλέπι και έχουν προχωρήσει κοντά στο Deir Hafer σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Fars.

Στην περιοχή επιχειρεί η επίλεκτη μονάδα "Δυνάμεις του Τίγρη" που αν απελευθερώσουν το Deir Hafer τότε θα βρεθούμε μπροστά στην ιστορική εξέλιξη τα συριακά στρατεύματα να είναι σε θέση να εισέλθουν εκ νέου στην επαρχία της Raqqa μετά τον Αύγουστο του 2014.

Επί του παρόντος, οι Tiger Δυνάμεις είναι σε απόσταση 5 χιλιομέτρων από τη δυτική περιοχή της Ντέιρ Hafer, έχοντας αφήσει τους μαχητές σε ευάλωτη θέση, με πολύ λίγους πόρους για να αντιμετωπίσει την επίθεση, μια στρατιωτική πηγή δήλωσε FARS News.

Νωρίτερα αυτό το μήνα κατέπεσε η πολιορκία του Kuweires σκι έκτοτε οι άμυνες των τρομοκρατών έχουν καταρρεύσει σε όλο το ανατολικό τμήμα του Χαλεπίου. Αυτό άνοιξε το δρόμο για τους τίγρεις και τους συμμάχους τους να προχωρήσουν σε περιοχές που προηγουμένως θεωρούνταν απρόσιτες.

Οι συριακές δυνάμεις βρίσκονται μια ανάσα από την απελευθέρωση του στρατηγικής σημασίας ορεινού χωριού Tal al-Ahmar, που αποτελεί πύλη εισόδου στο Deir Hafer.

Νωρίτερα σήμερα, πηγές ανέφεραν ότι οι συριακές δυνάμεις και η τοπική πολιτοφυλακή απελευθέρωσαν  περισσότερα εδάφη στην επαρχία του Χαλεπίου και ξαναπήραν τον έλεγχο του χωριού Aqulah και τα περίχωρά της.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail