Ρωσική θύελλα φέρνει τα πάνω κάτω στη Συρία - Πανικός στον ασύρματο των τζιχαντιστών

Του Στρατή Μαζίδη

Τρεις ημέρες επιχειρεί όλες κι όλες η Ρωσική Αεροπορία στη Συρία και ήδη παρατηρείται ένας πρώτος μεγάλος πανικός ανάμεσα στις τάξεις των τζιχαντιστών.

Εν τω μεταξύ το ηθικό του συριακού στρατού έχει αναπτερωθεί ενώ η χρήση εξελιγμένων όπλων αλλά και πληροφοριών από ρωσικούς δορυφόρους εδώ και λίγες εβδομάδες βοήθησε στο να σημειωθεί πρόοδος στα διάφορα μέτωπα όπως αυτό της Παλμύρα.

Οι συνέπειες των ρωσικών βομβαρδισμών αναδεικνύουν την σκόπιμη αναποτελεσματικότητα εκείνων του Συνασπισμού όπου μόνο στην περίπτωση του Κομπάνι κι αυτό κατόπιν παγκόσμιας κατακραυγής πραγματικά πολέμησαν τους ισλαμιστές.

Τα ρωσικά βομβαρδιστικά πέτυχαν σημαντικά πλήγματα σε στρατηγικούς στόχους στη Ράκκα πλήττοντας στρατόπεδα, διοικητήρια και αποθήκες πυρομαχικών. Εκατοντάδες τζιχαντιστές εγκαταλείπουν την πόλη ενώ αρκετοί αναζητούν διέξοδο στην Ευρώπη μέσω Τουρκίας (και επομένως Ελλάδας).

Ο κυβερνήτης της Χάσακα Μοχάμεντ Ζαάλ αλ Αλα δήλωσε ότι οι δυνάμεις ασφαλείας είναι σε μεγάλο βαθμό ετοιμότητας να αντιμετωπίσουν τους τακφιριστές στα περίχωρα της επαρχίας του, ωστόσο δηλώνει ότι οι πληροφορίες λένε πως μετά τα χτυπήματα των ρώσων, η ISIL αντιμετωπίζει πολύ μεγάλα προβλήματα.

Επίσης στο Ντέιρ Εζόρ προσπάθησαν για άλλη μια φορά να εισχωρήσουν στο στρατιωτικό αεροδρόμιο. Όμως ο συριακός στρατός ανατίναξε έγκαιρα το ερχόμενο παγιδευμένο όχημα ενώ στις μάχες που ακολούθησαν εξουδετέρωσε δεκάδες μαχητές.

Την ίδια στιγμή τα ρωσικά βομβαρδιστικά ίπτανται και ο ασύρματος παίρνει φωτιά!



Παράλληλα οι δυνάμεις του στρατού σφυροκοπούν θέσεις των τζιχαντιστών που πατρονάρονται από τη Δύση στη Χούλα της Χομς.



Τέλος τα ρωσικά sukhoi προσγειώνονται στη Λατάκεια μετά την επιχείρηση


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail