ΓΙΑΤΙ η Κίνα στέλνει περισσότερα ανθυποβρυχιακά ελικόπτερα Ζ-18F στο Liaoning;

Του Στρατή Μαζίδη

Στις 27/9/15 σημειώναμε το υπό διαμόρφωση πολεμικό σκηνικό στη Συρία. Εκεί μεταφέροντας τις πληροφορίες της ισραηλινής debka γράφαμε ότι το Liaoning κατέφθασε μεν στη Συρία ωστόσο όμως μετέφερε ελάχιστη σε σχέση με τη συνολική μεταφορική του ικανότητα:

Μολονότι το Liaoning φέρει αυτή τη στιγμή ελάχιστη της μεταφορικής του ικανότητας, λέγεται ότι πολύ σύντομα αναμένεται να σταθμεύσει επ' αυτού μια μοίρα από κινεζικά μαχητική J-15 αλλά και ανθυποβρυχιακά ελικόπτερα Z-18F καθώς και ελικόπτερα έγκαιρης προειδοποίησης Z-18J. Επίσης δεν αποκλείεται μέρος τους να εγκατασταθεί και στη ρωσική βάση της Λατάκεια ενώ η μεταφορά τους θα γίνει είτε απευθείας μέσω Ιράν είτε με ρωσικά μεταφορικά μέσα πάνω από τον εναέριο χώρο του Ιράν και του Ιράκ.

Δεδομένου ότι το αεροπλανοφόρο καθ'όλο το ταξίδι θα είχε σίγουρα μαζί του ανθυποβρυχιακά ελικόπτερα, αναρωτιέται κανείς τι ακριβώς απασχολεί το Πεκίνο ώστε φέρεται να ενισχύει τον αριθμό των αντίστοιχων ελικοπτέρων.

Μολονότι θα πρέπει να έχουμε στο νου μας ότι πριν την πραγματοποίηση αυτής της μορφής των επεμβάσεων προηγείται κάποιου είδους συνεννόηση των μεγάλων δυνάμεων και μια κάποια συμφωνία, ωστόσο μας προβληματίζει το γεγονός της κατά τη debka αύξησης του στόλου των ανθυποβρυχιακών ελικοπτέρων Z-18F.

Οι επερχόμενες εξελίξεις θα λύσουν τις απορίες μας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail