Ο Τρύφων Αλεξιάδης χαρακτήρισε φοροφυγά κι εγκληματία όποιον τολμήσει να σώσει το βιος του

Του Στρατή Μαζίδη

Αυτό που συνέβη σήμερα το μεσημέρι στην εκπομπή του Νίκου Στραβελάκη στο Real FM θα πρέπει να εξαγριώσει το σύνολο του ελληνικού λαού.

Ένας πολιτικός φυρερίσκος, δίχως να έχει εκλεγεί από τους ψηφοφόρους, να βγαίνει και να προσβάλλει την κοινωνία.

Ας μη μας διαφεύγει πως είναι ο μόνος υπουργός ο οποίος παρέμεινε στη θέση του.

Η συζήτηση με το δημοσιογράφο πήγε στο περίφημο Περιουσιόλογιο, το δήθεν σπουδαίο εργαλείο πάταξης της φοροδιαφυγής μιας και ο Αλεξιάδης εφοριακός που διορίστηκε στις καλές εποχές του ΠΑΣΟΚ, ακόμη δεν έμαθε που και πως να την αντιμετωπίσει.

Τι ρώτησε λοιπόν ο φυτευτός κ. Αλεξιάδης όταν ο κ. Στραβελάκης τον ρώτησε τι θα γίνει με τα χρήματα στο στρώμα.

Ο αν. υπουργός δήλωσε πως δεν υπάρχει θέμα για ποσά € 2.000,00-3.000,00 αν δε δηλωθούν. Όταν όμως ο γνωστός δημοσιογράφος τον ρώτησε "κι αν δε δηλώσει κάποιος € 100.000,00" ο Τρύφων Αλεξιάδης απήντησε:

"ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΪΟΝ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ".

Ο δε δημοσιογράφος δεν απήντησε ούτε σχολίασε τίποτε.

Προσέξτε,

καμία αμφιβολία ότι ο ελληνικός λαός δεν έχει καμία εμπιστοσύνη στις εκάστοτε κυβερνήσεις και πολύ περισσότερο αυτή του κ. Αλεξιάδη που του δέσμευσε τα χρήματα στις τράπεζες

καμία αμφιβολία ότι υπάρχουν άνθρωποι που τα τελευταία χρόνια έτρεξαν να σώσουν ότι είχαν μαζέψει νόμιμα και φορολογημένα από τον κίνδυνο της χρεοκοπίας όταν πλήθος πολιτικών έστειλε τα χρήματά του έξω

καμία αναφορά, όπως θα ήταν και το δίκαιο, πως αν προκύψει κάτι τέτοιο, τότε ο φορολογούμενος θα πρέπει να αποδείξει ότι πράγματι τα χρήματα αυτά δεν είναι προϊόν φοροδιαφυγής.

ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΔΗΛΑΔΗ ΑΠΟΚΑΛΕΙ ΟΣΟΥΣ ΘΕΛΗΣΟΥΝ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ ΤΟΥΣ ΩΣ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ.

Κατά τον υπουργό δήλαδη και για να κινηθούμε στη δική του παράλογη λογική, αποκλείεται να είναι χρήματα από δουλειά αλλά να είναι πχ από τζόγο, πορνεία, λαθρεμπόριο κ.ο.κ.

Προσωπικά του έστειλα το κάτωθι μήνυμα:

Για ποιο λόγο χαρακτηρίζετε συλλήβδην προϊόν φοροδιαφυγής αν κάποιος που με κόπο διέσωσε τα χρήματά του ύστερα από χρόνια εργασίας και όχι πολιτικής σταδιοδρομίας, δεν τα δηλώσει στο περιουσιολόγιο διότι δε σας έχει καμία εμπιστοσύνη κ. Αλεξιάδη; Πώς έτσι, φασιστικά, καταλήγετε σε αυτό το συμπέρασμα; Γιατί δε λέτε ότι αν βρεθούν πχ ποσά, θα υπάρξει έλεγχος ως προς την απόκτησή τους; Αν κάποιος άνθρωπος εργαζόταν για χρόνια και φορολογήθηκε, γιατί θα πρέπει εσείς να ξέρετε τι έχει και τι τα έκανε; Φυσικά η απάντησή σας ή μη, θα χρησιμοποιηθεί σε προσεχές άρθρο μου στην ιστοσελίδα που μετέχω.

Υπάρχει κάτι πιο φασιστικό και επικίνδυνο από αυτό; Αυτή η τσουβαλοποίηση των ανθρώπων.

Ακριβώς για τους παραπάνω λόγους πρέπει να αφυπνιστεί ο λαός. Είναι σαφέστατο. Θέλουν να βάλουν χέρι στα χρήματα του ελληνικού λαού με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Ή θα τα κατάσχουν (και πως θα τα βρουν άραγε; Θα μπουκάρουν σε σπίτια και θα ψάχνουν στα πάρκα;) ή θα τα αρπάξουν λίγο παρακάτω όταν σε μια...επόμενη διάσωση θα προχωρήσουν σε εφάπαξ περιουσιακό φόρο όπως από τον Ιανουάριο του 2014 συστήνουν ΔΝΤ και bundesbank.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail