Όσοι ψήφισαν ΟΧΙ έπρεπε να ρίξουν ΝΑΙ, και όσοι ψήφισαν ΝΑΙ έπρεπε να ρίξουν ΟΧΙ

Του Στρατή Μαζίδη

Τελικά και όπως προκύπτει από τις ερμηνείες των...μελετητών της ψήφου των ελλήνων στο Δημοψήφισμα της Κυριακής, όσοι ψήφισαν ΟΧΙ, δεν είπαν ΟΧΙ στη λιτότητα αλλά σε μια συγκεκριμένη πρόταση η οποία δεν υπήρχε.

Σήμερα όμως ο πρωθυπουργός ταξίδεψε στις Βρυξέλλες έχοντας στις αποσκευές του την τελευταία βελτιωμένη πρόταση Γιούνκερ με λίγες τροποποιήσεις.

Με άλλα λόγια πήρε μαζί του μια πρόταση της οποίας ο βασικός σκελετός αποδοκιμάστησε. Ωστόσο κατά τον πρωθυπουργό φαίνεται πως το ΟΧΙ αφορούσε μόνο το ΕΚΑΣ και το ΦΠΑ στα ξενοδοχεία και τα πενταετή μνημόνια.

Συνεπώς, αφού όσοι όσοι ψήφισαν ΟΧΙ είναι άνευ όρων υπέρ της Ευρώπης και υποστήριζαν - όπως έμαθαν εκ των υστέρων - την πρόταση Γιούνκερ κατά τι αλλαγμένη, έπρεπε να ψηφίσουν ΝΑΙ.

Όσοι πάλι ψήφισαν ΝΑΙ, έπρεπε να ρίξουν ΟΧΙ, διότι σύμφωνα με τον πρωθυπουργό το 62% του ελληνικού λαού είπε ΝΑΙ στην Ευρωπαϊκή Ενωση, άρα το 38% του ΝΑΙ του Δημοψηφίσματος αγνοείται...

Επίσης το 62% ανακάλυψε ότι είπε τελικά ΝΑΙ και στην πρόταση Γιούνκερ... Άρα πάλι το 38% αγνοείται.

Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.

Σε κάθε περίπτωση ο καθένας γνωρίζει πολύ καλά τι ψήφισε και γιατί το επέλεξε. Τις συνέπειες της μετάφρασης κατά το δοκούν θα τις βρουν οι επινοητές της μπροστά τους στο προσεχές μέλλον.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail