ΟΧΙ στον φασισμό του 21ου αιώνα

του Σταύρου Κατσούλη

«Oι φτωχοί δεν ξέρουν να ψηφίζουν» λέει το ΠΟΤΑΜΙ δια μέσου της Αντιγόνη Λυμπεράκη.

Δεν είναι βεβαίως κάτι το αναπάντεχο μια τέτοια δήλωση, εφ όσον το κόμμα αυτό έχει όλα τα κατ εξοχήν και εκ βάθρων χαρακτηριστικά ενός καθαρά φασιστικού μορφώματος του 21ου αιώνα, τα οποία είναι μεταξύ άλλων που θα αναφέρω παρακάτω και η απόλυτη συνεργασία του εγχώριου και μη κορπορατικού μπλοκ με την εξουσία. Εξουσία βεβαίως και ευτυχώς ακόμη εν δυνάμει, διότι προς το παρόν, το ΠΟΤΑΜΙ παραμένει απλά ένα από τα διαπλεκόμενα κόμματα του κοινοβουλίου.

Σήμερα, για όσους δεν κατάλαβαν, το βλέπουμε να κάνει τα πρώτα ύπουλα βήματα του για να αλλάξει ριζικά την συνείδηση του κάθε πολίτη που θα ενδώσει στα συναισθηματικά φορτισμένα μηνύματά του προς το αντιδημοκρατικό, το φασιστικό και το απολύτως πολιτικά σιχαμερό.

Η βασική τεχνική είναι αυτή της μείωσης της ψυχολογίας του πληθυσμού, της απόλυτης ασάφειας, του αντιπερισπασμού του λογικού δια μέσου λόγου ειδικής στόχευσης, που πρέπει πάντα να στερείται οποιουδήποτε βάθους η λεπτομερούς ανάλυσης. Κι αυτό, για να κάνει τον κάθε αποδέκτη να πετάξει στα σκουπίδια την δικιά του κρίση, και να ακολουθήσει με μόνο κριτήριο το θυμικό του.

Τέτοια μορφώματα, στηρίζουν πάντα την πολιτική τους δράση, στο βαθειά εδραιωμένο ψυχοπαθές πιστεύω τους ότι η συντριπτική μάζα των πολιτών είναι ανίκανοι να κάνουν το οτιδήποτε σωστό και είναι, όπως δηλαδή ακριβώς μας είπε και η Λυμπεράκη, ανίκανοι να πάρουν την οποιαδήποτε απόφαση. Και γι αυτό, τι πιο αυτονόητο θα έλεγαν όλοι αυτοί, θα πρέπει να τις παίρνουν κάποιοι άλλοι για όλους αυτούς.

Είναι φυσικό λοιπόν, οι σημαντικές δράσεις τους να υλοποιούνται πάντα μέσα από παρασκηνιακές κινήσεις που παρακάμπτουν οποιαδήποτε εμπλοκή με ανοιχτές διαδικασίες από την μία. Κι από την άλλη ως γνήσιο παιδί των παλαιών δυνάμεων που μας έφεραν ως εδώ, οποιαδήποτε επαφή με τους πολίτες, γίνεται με το να καταβαραθρώνουν ακόμη περισσότερο το επίπεδό του.

Δεν είναι δα λοιπόν και μυστήριο, το πως ακριβώς ένα τέτοιο μόρφωμα καταφέρνει σιγά σιγά να εδραιωθεί ιδεολογικά ως η "καλή Χρυσή Αυγή" μέσα στο κοινωνικοπολιτικό γίγνεσθαι. Ειδικά όταν η μάχη που κάνει ενάντια στην Δημοκρατία, έχει πλέον λάβει την απαραίτητη υπηρεσία κάποιων "κουλ" επικοινωνιολόγων που γνωρίζουν ακριβώς πως θα κάνουν την Δημοκρατία να φαίνεται ως οπισθοδρόμηση και αρνητικό πράγμα. Ως επέκταση βέβαια, θα λαβει χώρα το φασιστικότερον, από αυτούς που έχουν αυτοχρησθεί ως οι γνώστες και οι ικανοί...

Ο φασίστας του 21ου αιώνα, μπορεί να έχει αποκτήσει πλέον μια μοντέρνα εικόνα που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ακόμη και θετική από κάποιους. Οστόσω, έχει και μερικά κοινά με τον φασίστα του προηγούμενου αιώνα. Πρώτα και κύρια, οι οπαδοί τους, άσχετα εάν είναι στελέχη ή όχι, δεν νομίζουν ότι κάνουν κάπου κάποιο λάθος. Διακατέχονται από την ίδια αρρωστημένη ιδεοληψία ότι αυτοί και μόνον είναι οι πραγματικοί επαναστάτες, όταν βεβαίως η επαναστατικότητά ή η προοδευτικότητα τους, δεν είναι παρά η πιο χυδαία υπηρεσία στα πιο συντηρητικά και αντιδραστικά συμφέροντα. Συμφέροντα παλαιά, των οποίων ο στόχος δεν έχει αλλάξει καθόλου με αυτόν των ιδεολογικών τους προγόνων.

Όποιος βλέπει την ΧΑ ως την κατ εξοχήν κοιτίδα του φασισμού και ολοκληρωτισμού στην Ελλάδα, (και δεν λέμε να μην τους λάβει υπ΄όψιν), καλά θα κάνει να γυρίσει το κεφάλι εκεί ακριβώς που εδρεύει ο θεωρητικός και μεθοδικότατα υλοποιημένος ολοκληρωτικός φασισμός όπως διαμορφώνεται στον 21ο αιώνα. Γιατί ο πρώτος, αυτός της Χρυσής Αυγής, δεν πρόκειται να έχει ως οπαδούς παρά μόνον εκείνην την μικρή μερίδα που άφησαν την αγανάκτησή τους να μην τους επιτρέψει να δουν το παλαιό και γνώριμο πρόσωπό του φασισμού που είναι ο Θάνατος.

Το ΠΟΤΑΜΙ από την άλλη, εάν δεν κάνουμε κάτι σύντομα, θα περάσει το φασιστικό αντιδημοκρατικό τους συρφετό σε μια πολύ, μα πάρα πολύ μεγαλύτερη μάζα, καθώς έχει και το στίγμα των εποχών, αλλά και τους παρέχεται η τεχνογνωσία για να το κάνουν αυτό από τα αφεντικά τους.

Όποιος θέλει πραγματικά να μαχηθεί στον φασισμό του 21ου αιώνα, να γνωρίζει ότι δεν θα φτάσουν οι αντιρατσιστικές/αντιφασιστικές πορείες ή κάποιος στείρος ακτιβισμός ενάντια στην Χ.Α.. Θα χρειαστεί να αγωνιστεί και να ανισταθεί έμπρακτα ενάντια στα συμφέροντα που στηρίζει κάθε νεοφασιστικό μόρφωμα σαν το ΠΟΤΑΜΙ, και να απαρνηθεί τα αφεντικά τους, που δεν είναι άλλοι από τους πιο αποφασισμένους ολιγάρχες εκμεταλλευτές των Λαών, όπως αυτών της ΕΕ, των τραπεζών, και λοιπών ιδιωτικών συμφερόντων.

stavroskatsoulis.blogspot.gr
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail