Άκουσέ με λίγο κύριε Τουσκ

Του Στρατή Μαζίδη

«The game is over» είπες απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό μας κ. Τουσκ. Ναι ο Αλέξης Τσίπρας παραείδε σαν παιχνίδι όλο αυτό το πράγμα, ωστόσο, παρά τα λάθη του σου έδωσε την κατάλληλη απάντηση.

Θα ήθελα όμως κ. Τουσκ μιας και το παιχνίδι τελείωσε, θα κλείσεις το playstation και έτσι θα εξαφανιστούν πολλές χιλιάδες ανθρώπων να σου πω ορισμένα πράγματα.

Καταρχήν να σου πω ότι έτσι όπως σε βλέπω, αν γυρνούσες με ένα τζιν παντελόνι κάτω από την Αχαρνών αργά τη νύχτα, θα σε μπαγλαρώναν οι αστυνομικοί μέχρι να πεις κίμινο.

Άκου λοιπόν τώρα.

Θυμάσαι τότε που έπεσε το Σιδηρούν Παραπέτασμα; Λογικά θα θυμάσαι. Εδώ θυμάμαι εγώ που τότε τελείωνα το δημοτικό.

Τότε λοιπόν κ. Τουσκ πολλοί συμπατριώτες σου, χιλιάδες θα έλεγα, που δεν είχαν στον ήλιο μοίρα στην Πολωνία, ήρθαν στην Ελλάδα της δραχμής διεκδικώντας μια αξιοπρεπή διαβίωση.

Και ως λαός με κουλτούρα και πολιτισμό, τη βρήκαν. Τους δώσαμε δουλειές, πρόκοψαν, έκαναν οικογένειες, μέχρι και πολωνικά σχολεία έφτιαξαν. Μάλιστα ένα τέτοιο όμορφο σχολείο είναι 10 λεπτά από το σπίτι μου. Επίσης πολλοί, αφού τα κατάφεραν, επέστρεψαν στην Πολωνία.

Με εκείνες τις ταπεινές δραχμές, πολλοί συμπατριώτες σου παρέμειναν άνθρωποι και πολλοί άλλοι έγιναν άνθρωποι στο ξεκίνημα της ζωής τους.

Κανείς δεν τους είπε the game is over. Το αντίθετο. Τους έδωσε την ευκαιρία που αναζητούσαν.

Τα χρόνια βέβαια πέρασαν. Η Πολωνία στέκεται στα πόδια της και αυτό είναι ευχάριστο.

Ακόμη κι αν τελικά οι δρόμοι μας χωρίσουν, να θυμάσαι αυτά που προσέφεραν οι έλληνες τότε σους πολωνούς, έως και αυτή την είσοδό τους στην ΕΕ που έγινε με τη σύμφωνη γνώμη μας.

Για αυτό καλό θα είναι να μην ξεχνάμε κύριε Τουσκ και να μην ανεβάζουμε το θρόνο της αλαζονείας μας πολύ ψηλά. Μπορεί να κατακρημνιστούμε απότομα. Δε νομίζεις;

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail