Η ΜΟΝΗ ΑΣΦΑΛΗΣ ΔΙΕΞΟΔΟΣ για τον ελληνικό λαό για να αφοπλίσει την παγίδα του Δημοψηφίσματος της Κυριακής

Του Στρατή Μαζίδη

Κάτι παραπάνω από 96 ώρες απέμειναν έως το Δημοψήφισμα της Κυριακής. Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες αυτό πρόκειται να διεξαχθεί είναι πρωτοφανείς και άκρως επικίνδυνες ακόμη και για αυτή την κοινωνική συνοχή.

Και μόνο το γεγονός πως για τόσο κρίσιμη εκλογή:

α. δόθηκε ελάχιστος χρόνος
β. τυπώθηκε ένα ασαφέστατο ψηφοδέλτιο με αντιδημοκρατική αβάντα προς τη μία επιλογή
γ. δεν παρασχέθηκε ακόμη το προς κρίση αντικείμενο
δ. έχει αποσυρθεί η προς κρίση πρόταση

Αρκούν για το παράλογο του γεγονότος. Επίσης έχει μέγιστο ενδιαφέρον να διαβάσει κανείς και την επιστημονική προσέγγιση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (εδώ). Θα διαπιστώσει πως ανακύπτουν αρκετά ζητήματα.

Το Δημοψήφισμα θα έπρεπε ήδη να έχει ακυρωθεί και εικάζω πως ο λόγος για τον οποίο δε γίνεται, είναι καθαρά εγωιστικός, μολονότι η κατάσταση που επικρατεί σήμερα, δεν είναι η ίδια με εκείνη των πρώτων πρωινών ορών της Παρασκευής.

Βλέποντας χθες τον πρωθυπουργό και πόσο ασχολείται με τον εαυτό του, τα θέλω του και την εικόνα του, συμπεραίνω πως η επιλογή του δημοψηφίσματος δεν έχει ουδεμία σχέση με τη "δημοκρατική επιλογή ενός λαού" αλλά με το θυμικό του σαν διαπίστωσε (λες και δεν όφειλε να το γνωρίζει) ότι η τρόικα του άλλαζε ότι είχε συμφωνήσει. Θύμωσε, του την έδωσε όπως λέμε, και μέσα στην άγρια νύχτα ανακοίνωσε το Δημοψήφισμα.

Ουδόλως σκέφτηκε τις συνέπειες και το πως θα ενεργήσουν οι ευρωπαίοι. Κοντολογίς ομολόγησε πως περίμενε ότι θα μας έδιναν το δικαίωμα οι εταίροι να πάμε με ανοικτές τράπεζες στο Δημοψήφισμα. Να με συγχωρείτε αλλά αυτό είναι ανοησία. Εσείς το περιμένατε αυτό; Απλά επειδή ο ελληνικός λαός δεν περίμενε κάτι τέτοιο ξημερώματα Σαββάτο, δεν πρόλαβε να γλυτώσει τις καταθέσεις του.

Ο πρωθυπουργός λοιπόν σκοπίμως ανακοίνωσε ένα δημοψήφισμα σε ελάχιστο χρόνο διότι ακριβώς επιχειρεί να υφαρπάξει ένα ΟΧΙ που θα δοθεί με άλλο πρόσχημα και για να το χρησιμοποιήσει με διαφορετικό σκοπό.

Πόνταρε στο θυμικό και την εθνική υπερηφάνεια. Επένδυσε στο καύσιμό τους και πως αυτό θα αρκούσε μέχρι την Κυριακή για να πάρει το αποτέλεσμα που επιθυμεί. Προφανώς υπολόγισε τα πιθανά απρόοπτα αλλά δεν τα εκτίμησε ορθά. Άλλο να υποθέτω πως θα κλείσουν οι τράπεζες και εντελώς διαφορετικό να το ζω. Αν μιλήσουμε με αγωνιστικούς όρους, το καύσιμο στο μονοθέσιο του κ. Τσίπρα πιθανώς πλέον δεν αρκεί.

Μια εικόνα, χίλιες λέξεις. Άνθρωποι στις ουρές των ΑΤΜ, στα σούπερ μάρκετ, στα βενζινάδικα. Πολλοί τους χλεύασαν. Προσωπικά δεν μπορώ να καταδικάσω κανένα. Πόσο μάλλον έναν άνθρωπο που βλέπεις οικονομίες αίματος αυτή τη στιγμή να κινδυνεύουν; Να μην υπάρχουν; Τι;

Ποιος εγγυάται τις οικονομίες των ελλήνων; Ο Στρατούλης; Το μπατιριμένο κράτος;

Πρώτο λοιπόν συμπέρασμα, ο κ. Τσίπρας επιχείρησε να μας χειραγωγήσει. Για να μας πάει στη δραχμή ενώ εξελέγη με άλλη εντολή; Γιατί νομίζει στη δική του φαντασία πως θα έχει ισχυρό χαρτί;

Το δεύτερο βασικό σημείο είναι το τι σημαίνουν ΝΑΙ και ΟΧΙ.

Και οι δύο επιλογές έχουν πολλαπλές ερμηνείες αλλά και χρήσεις.

Ας τις δούμε.

Το ΝΑΙ ψηφίζουν όσοι θέλουν συμφωνία με τους δανειστές. ΝΑΙ όμως μπορούν να επιλέξουν και όσοι επιθυμούν να πέσει η κυβέρνηση.

Το ΟΧΙ σημαίνει ΟΧΙ στη συγκεκριμένη συμφωνία. Θεωρητικά. Οι εταίροι λένε πως ΟΧΙ σημαίνει ΟΧΙ στην Ευρωζώνη. Ο έλληνας πρωθυπουργός το μεταφράζει σε επιπλέον διαπραγματευτικό χάρτι και όχι εντολή δραχμής. Ποιος όμως τον πιστεύει; Τόσο αυτόν όσο και την κυβέρνηση όταν έχουν αθετήσει τις προεκλογικές τους εξαγγελίες και εκτεθεί από τα γεγονότα αποδεικνύοντας πως δε μας έλεγαν την αλήθεια;

Άρα λοιπόν το δεύτερο συμπέρασμά μας είναι πως το ΝΑΙ και το ΟΧΙ είναι ένα είδος ελβετικού σουγιά. Πολλαπλών χρήσεων για να το χρησιμοποιήσει ο καθείς με την ανάγκη του.

Επίσης σήμερα βλέπουμε ένα τεράστιο διχασμό. Προδότες και γερμανοτσολιάδες, προδότες και λενινιστές.

Κι αναρωτιέμαι, και το είχα σημειώσει μήνες πριν πως το δημοψήφισμα μπορεί να αποδειχθεί δίκοπο μαχαίρι διότι τι θα συμβεί σε μια περίπτωση 51-49 ή ακόμη και 55-45;

Ο κίνδυνος του διχασμού θα βρει ένα πολύ καλό βατήρα. Τα δημοψηφίσματα πρέπει να έχουν μεγάλη διαφορά υπέρ της μίας ή της άλλης πλευράς.

Τρίτο συμπέρασμα λοιπόν ο υψηλότατος κίνδυνος αποσταθεροποίησης. Δε θέλει πολύ. Μόνο κλειστές τράπεζες με κούρεμα καταθέσεων ή κάτι άλλο το οποίο θα βάζει χέρι ή θα επηρρεάζει τις οικονομίες του λαού κι ένα εξαγριωμένο πλήθος να ξεσπάσει διότι πληρώνει άδικα.

Η πορεία προς το δημοψήφισμα με κλειστές τράπεζες, ελλείψεις στα σούπερ μάρκετ και υποχρεωτικές συναλλαγές με μετρητά στα καύσιμα δημιουργούν τεράστια πίεση. Δεν αφήνουν περιθώρια καθαρού νου στον εκλογέα την ώρα που καλείται να αποφασίσει σε ελάχιστο χρόνο επί μιας ανύπαρκτης πια πρότασης και δίχως να του παρέχονται τα δεδομένα της.

Η κυβέρνηση όφειλε να έχει εξασφαλίσει την ομαλότητα. Γνώριζε με ποιους έχει να κάνει. Αντ'αυτού εξασφάλισαν μπύρες, καραμέλες και πορτοκαλάδες.

Αυτό μάλιστα είναι εις βάρος της μέχρι σήμερα επιλογής της του ΟΧΙ, καθώς όσο απομακρύνεται χρονικά το συναίσθημα του διαγγέλματος και στρατοπεδεύουν τα ΑΤΜ και τα 60ρικα που εντέχνως κατέστησαν 50ρικά και αύριο ποιος ξέρει πόσα, θα μεταγγίζεται ποσότητα του ΟΧΙ στο ΑΤΜ.

Εκτός του γεγονότος ότι η ιδιωτική οικονομία που σήμερα γονάτισε, ή ακόμη και δεκάδες κλάδοι στον τουρισμό θα τιμωρήσουν την κυβέρνηση για το timing.

Όπως αντίθετα συγκεντρώνεται και οργή για τους εταίρους μεταφραζόμενη με ΟΧΙ.

Τέταρτο λοιπόν συμπέρασμα, δε διασφαλίζεται η ηρεμία του λαού για να αποφασίσει. Πολλοί θα προσέλθουν με το συναίσθημα και όχι τη λογική.

Πέμπτο συμπέρασμα, το γεγονός πως το ΟΧΙ στην πρόταση των δανειστών, εντελώς αυθαίρετα ερμηνεύεται ως ΝΑΙ από τον πρωθυπουργό στο δικό του μνημόνιο όπως άφησε να εννοηθεί στην ΕΡΤ. Άλλωστε η σύγκριση των δύο προτάσεων ελάχιστα διαφέρει. Θα αποφασίσουμε λοιπόν για το ΕΚΑΣ; Κι αφού διαφέρει ελάχιστα γιατί δε σημαίνει ταυτόχρονα απόρριψη και των 47σελίδων της κυβέρνησης;

Ο κ. Τσίπρας απέτυχε σε όλα. Το παραδέχεται άλλωστε. Επομένως, έκτο συμπέρασμα, δεν μπορεί αυτός να διαχειριστεί ούτε το ΝΑΙ ούτε το ΟΧΙ. 

Επίσης, έβδομο συμπέρασμα, κανείς δεν απαντά για το αύριο. Το μόνο που βλέπουμε είναι ακόμη και το ξανθό γένος, αυτό που δε στάθηκε στους σύριους όσο θα έπρεπε, δεν αγόρασε ούτε ένα ροδάκινο. Ποιοι θα μας στηρίξουν; Το Ισραήλ που λέμε ότι θα αναγνωρίσουμε την Παλαιστίνη; Ή το Ιράν που κάνουμε στρατιωτικά γυμνάσια με το Ισραήλ; Ή το Πεκίνο που δήλωσε την εμπιστοσύνη του στην Ευρωζώνη; Κι η χώρα έπρεπε να είναι ένα στρατιωτικά Ισραήλ για να μην της κουνιέται κανείς, ωστόσο παρά τα άπειρα δις, Ισραήλ δε γίναμε και μας κουνιούνται όλοι.

Ο λαός λοιπόν πορεύεται μέσα σε ένα φασιστικότατο κλίμα. Τα μεν κυβερνητικά στελέχη προεξοφλούν το ηχηρό ΟΧΙ, οι δε ευρωπαίοι αλλάζουν το διακύβευμα και πιέζουν. Ο ελληνικός λαός στη μέση. Ως μαριονέτα να καθοδηγηθεί.

Ως εκ τούτου η μόνη ασφαλής διέξοδος απέναντι σε αυτή τη φαρσοκωμωδία είναι η ΑΠΟΧΗ. Δεδομένων των μεγάλων ποσοστών της στις εκλογικές αναμετρήσεις του παρελθόντος, τότε αποτελεί το όπλο του ελληνικού λαού ώστε να αφοπλίσει τις δύο ωρολογιακές βόμβες (κυβέρνησης και δανειστών) και να στείλει δια της αποχής το ΗΧΗΡΟ ΟΧΙ σε όσους τολμούν να τον μεταχειριστούν.

Αν ο κ. Τσίπρας δεν τα κατάφερε, μπορεί να παραιτηθεί και όχι να παίζει με τις αγωνίες του λαού. Έχει αντιληφθεί τι συνέβη από τη Δευτέρα και μετά; Όχι διότι τόσος αυτός όσο και δεκάδες άλλοι στη Βουλή δεν έχουν φτύσει και σφραγίζει ούτε ένα ένσημο στην καρτέλα τους.

Το Δημοψήφισμα με το ξεκάθαρο ερώτημα, ευρώ ή δραχμή θα πρέπει σίγουρα κάποια στιγμή να τεθεί στο λαό. Είναι κι ένα ιστορικό χρέος για ότι δεν έγινε πριν 15 χρόνια ώστε να μιλήσουμε κι εμείς που δεν επιθυμούσαμε από τότε να εγκαταλείψουμε ένα νόμισμα που μας ανέθρεψε, μόρφωσε, ψυχαγώγησε και έζησε.

Αυτό όμως πρέπει να γίνει με συνθήκες ομαλότητας και το λαό σε κατάσταση απόλυτης ελευθερίας, όχι όμηρο με την περιουσία του στον αέρα.

Ο κ. Τσίπρας ας εργαστεί προς αυτή την κατεύθυνση όσο προλαβαίνει. Ας βάλει τάξη στο κομματικό κράτος, ας το διαλύσει / ξαναφτιάξει από την αρχή, ας στείλει αυτούς που πρέπει στη φυλακή, ας πετύχει μια παραγωγική ανασυγκρότηση, ας δώσει αέρα στον ιδιωτικό τομέα, ας φτιάξει ΑΠΕ, ας φτιάξει οικονομία, διότι δεν έχουμε κι αυτό πληρώνουμε ασχέτως νομίσματος, και μετά ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ Ο ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΛΑΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ, ΑΝΕΠΗΡΡΕΑΣΤΟΣ ΚΙ ΑΧΕΙΡΑΓΩΓΗΤΟΣ.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail