Catch me if you can λέει στη Δύση ο Χασάν και της κουνάει το μεσαίο δάκτυλο

Του Στρατή Μαζίδη

Όταν κάτι δεν είναι σωστό, όταν είναι ανήθικο, η Δικαιοσύνη θα βρει αργά ή γρήγορα το δρόμο της. Αυτό αρχίζει να συμβαίνει αυτή τη στιγμή στη Μέση Ανατολή με τους τζιχαντιστές.

Ποιος είπε στη Δύση να φέρει τα πάνω κάτω σε μια σειρά χωρών εδώ και 20-25 χρόνια; Ενοχλούσαν κανέναν;

Και ποιος της είπε να ενθαρρύνει εξτρεμιστικά κινήματα αρκετά χρόνια αργότερα;

Μόλις 1800 άνδρες αριθμούσε η ISIL τέλη του 2013 με αρχές του 2014. Εξυπηρετούσε όμως καθώς ο FSA απέτυχε παταγωδώς και ο Ασαντ έδειχνε πως αργά αλλά σταθερά ξεκαθάριζε το τοπίο.

Σαν ένας θανατηφόρος ιός εξελίσσεται η ISIL που όμως πλέον έχει ξεφύγει από το εργαστήριο λαμβάνοντας τη μορφή πανδημίας. Οι δε βιολόγοι κοιτάζονται μεταξύ τους κι αναρωτιούνται "άραγε να παραδεχθούμε τη γκάφα μας και να στρωθούμε να βρούμε το φάρμακο ή να κοιτάμε σαν ηλίθιοι;".

Μέχρι στιγμής ισχύει το δεύτερο.

Ο Χασάν βλέπει τη δημιουργό του και κουνά το μεσαίο δάκτυλο λέγοντας "πιάσε με αν μπορείς".

Τώρα έχω δύναμη, είμαι αποφασισμένος. Κι όσους κι αν μου σκοτώσεις, θα βρω άλλους να αναπληρώσω τα κενά μου.

Βέβαια δεν αντιλαμβάνεται ότι για να μπορεί να αναπληρώνει τις μεγάλες του απώλειες χρειάζεται να επεκτείνεται διαρκώς. Κάποια στιγμή θα διαλυθεί. Το ερώτημα όμως είναι πόσους θα έχει διαλύσει ως τότε καθώς κάποιοι εξακολουθούν να παρακολουθούν απαθείς, εγκλωβισμένοι σε αδιέξοδα που οι ίδιοι δημιουργησαν.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail