«Ο γιος μου! Ο γιος μου! Θεέ Μου! Πώς μπορώ να ζω μετά από αυτό!»

Στρατής Μαζίδης

Είχαμε τονίσει από την πρώτη ημέρα ότι δεν υπήρχε ούτε μια πιθανότητα να τηρηθεί η κατάπαυση του πυρός.

Με τη συμφωνία λοιπόν του Μινσκ να ισχύει, το πυροβολικό του ουκρανικού στρατού, τραυματίες του οποίου περιθάλψαμε δίχως ίχνος ντροπής πριν λίγο καιρό στην Ελλάδα, σφυροκόπησε την Γκορλόβκα και το ρωσικό δίκτυο RT έκανε ένα συγκλονιστικό οδοιπορικό.

Τα σπίτια κατέληξαν ερείπια, μια μητέρα θρηνεί τον θάνατο του γιου της και οι κάτοικοι που μόλις έχουν χάσει τους φίλους τους, χάνουν την ελπίδα..

Την Τρίτη, μια οβίδα χτύπησε μια κατοικημένη περιοχή στην πόλη της Γκορλόβκα στην περιοχή του Ντόνετσκ της ανατολικής Ουκρανίας. Δεν ήταν η πρώτη φορά που η πόλη βίωνε ένα βαρύ βομβαρδισμό από την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης του Κιέβου στην περιοχή. Τρεις άμαχοι, συμπεριλαμβανομένου ενός κοριτσιού ηλικίας 11 ετών, ο πατέρας της και ενός άλλου πολίτη, σκοτώθηκαν στο περιστατικό αυτό σύμφωνα με τον, ανώτερος διοικητή των δυνάμεων των ρωσόφωνων Eduard Basurin, ο οποίος κατηγόρησε για το βομβαρδισμό στην ουκρανική στρατό.

«Ο γιος μου! Ο γιος μου! Θεέ Μου! Πώς μπορώ να ζω μέτα από αυτό!» αναφωνεί μια γυναίκα με δάκρυα στα μάτια βλέποντας το γιο της νεκρό.


Ένας άλλος άνδρας βλέπει ένα φίλο του από τα χρόνια του σχολείου:

«Αυτόσ είναι ο Γιούρα, πήγαμε στο σχολείο μαζί ».

Σπεύδει κοντά του, σκύβει να τον δει και βλέπει το αίμα που βγαίνει από το στόμα του. Και τότε παρατηρώντας προσεκτικά είδε ότι τα πόδια του είχαν ακρωτηριαστεί.

RT Video still

Τέσσερις ακόμη κάτοικοι τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων ένα μέλος των ενόπλων δυνάμεων, των ρωσόφωνων.

Ο Basurin ενημέρωσε την αποστολή του ΟΑΣΕ για το περιστατικό καθώς στη Γκορλόβκα δεν υπήρχαν στελέχη του στρατού της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ και προσθέτει στο Rossiya24:

«Αν το πυροβολικό είχε απομακρυνθεί 50 χιλιόμετρα πιο μακριά, όπως έχει συμφωνηθεί, δεν θα μπορούσαν να πλήξουν την πόλη».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail