Αδιαπέραστο τείχος με S-400 χτίζει η Ρωσία στον Ειρηνικό

Στρατής Μαζίδης

Η δεύτερη από τις πέντε παραδόσεις του συστήματος πυραυλικής άμυνας S-400 (SA-21 Growler) έφτασε στον προορισμό της και συγκεκριμένα τη χερσόνησο της Καμτσάτκα όπως ανακοίνωσε η υπηρεσία Τύπου του ρωσικού Στόλου του Ειρηνικού.

«Περισσότεροι από 670 τόνοι φορτίου, ήτοι 36 μονάδες εξοπλισμού για το πυραυλικό σύστημα άμυνας S-400 έφθασε μέσω θαλάσσης στην πόλη Πετροπαβλόφσκ στη χερσόνησο Καμτσάτκα» πληροφορεί η υπηρεσία Τύπου.

Το S-400 είναι ένα σύστημα νέας γενιάς μεσαίου και μεγάλου βεληνεκούς πυραύλων αεράμυνας, ικανό να καταστρέψει όλες τα σύγχρονα αεροπορικά όπλα, συμπεριλαμβανομένων των τακτικών και στρατηγικών αεροπλάνων, βαλλιστικών πυραύλων και υπερηχητικών στόχων.

Τον Ιούνιο του 2014 το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας είχε ανακοινώσει την ενίσχυση του αντι-αεροπορικού δικτύου της Απω Ανατολής με το σύστημα S-400.

Με το πέρας και των πέντε αποστολών στη χερσόνησο, η Ρωσική Ομοσπονδία θα έχει «χτίσει» ένα αδιαπέραστο τείχος στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail