Αφορολόγητο ΕΝΦΙΑ € 50.000,00 = ΚΟΡΟΪΔΙΑ

Του Στρατή Μαζίδη

Διαβάσα 3-4 φορές τη σχετική είδηση με τη μελλοντική αντικατάσταση του ΕΝΦΙΑ με τον επόμενο ΕΝΦΙΑ σε 3-4 διαφορετικούς ιστότοπους.

Από το προεκλογικό αφορολόγητο των € 400.000,00 προσγειωνόμαστε ανώμαλα στα € 50.000,00 κι αν δεχθούμε το ρεπορτάζ του capital € 20.000,00 - 30.000,00. Αν και κανείς δε μας διασφαλίζει ότι η συντριβή του αεροσκάφους των προσδοκιών δε θα προσκρούσει ακόμη χαμηλότερα.


Στα ίδια πάλι ρεπορτάζ διαβάζουμε ότι το αφορολόγητο αυτό ποσό δε θα αφορά την πρώτη κατοικία αλλά θα αφαιρείται από το σύνολο της περιουσίας κι επισημαίνεται ότι όποιος έχει πρώτη κατοικία και εξοχικό που δε θα ξεπερνούν το όριο δε θα πληρώσει τίποτε! Προφανώς το παράδειγμα αναφέρεται σε καλύβες, αρκετά υποβαθμισμένες ή απομακρυσμένες περιοχές και σπίτια από Lego.

Ο μέσος έλληνας σήμερα στα αστικά κέντρα έχει πρώτη κατοικία που ξεπερνά τις € 200.000,00 η αντικειμενική της αξία. Πόσο θα μειωθεί αυτή με τις νέες αντικειμενικές; Πάντως € 49.999,99 αποκλείεται να γίνει. Διαβάζουμε για μειώσεις στις αντικειμενικές γύρω στο 50% πράγμα που σημαίνει ότι ακόμη κι αν ισχύσει αυτό, ένα μεγάλο μέρος ιδιοκτητών θα βρεθεί εκτεθειμένο καθώς σε αυτούς θα πέσει το βάρος να καλύψουν και το κενό όσων σταθούν τυχεροί και τη γλυτώσουν.

Έχω την αίσθηση πως ο σχεδιασμός είναι τέτοιος ώστε να εξαιρεθούν όσοι ούτως ή άλλως δεν πλήρωναν και πολλά χρήματα και το βάρος να μετατεθεί τα ήδη γονατισμένα - τσακισμένα από το υπερβολικό φορολογικό φορτίο συνήθη υποζύγια της αποστεωμένης μεσαίας τάξης.

Η ιδιοκτησία για άλλη μια φορά φαίνεται πως ποινικοποιείται.

Τιμωρείται ο έλληνας διότι εκάνε το σκ@το του παξιμάδι κι αγόρασε ή κληρονόμησε από τους γονείς του ένα σπίτι.

Τιμωρείται όποιος εργάστηκε, δημιούργησε κι απέκτησε ενώ τελικά επιβραβεύεται όποιος τα έφαγε και τα σκόρπισε (όπου μάλλον έπραξε άριστα).

Σε κάθε περίπτωση,

Αφορολόγητο ΕΝΦΙΑ € 50.000,00 = ΚΟΡΟΪΔΙΑ (το μέγεθος της οποίας θα προσδιοριστεί από τους συντελεστές που θα εφαρμοστούν) ασχέτως της φημολογούμενης μείωσης των αντικειμενικών.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail