Χιλιάδες τζιχαντιστές μπήκαν μέσω Τουρκίας για την επίθεση στο Ιντλέμπ - ΒΙΝΤΕΟ

Στρατής Μαζίδης

Για άλλη μια φορά αποκαλύπτεται ο βρώμικος ρόλος της Τουρκίας στο συριακό εμφύλιο, τον οποίο εν πολλοίς υποκίνησε.

Ο συριακός στρατός ανασυντάσσεται και επανατοποθετείται προκειμένου να αντιμετωπίση της σφορδή επίθεση του Μετώπου αλ Νούσρα μαζί με άλλες τζιχαντιστικές ομάδες.

Όπως επισημαίνει το Συριακό Πρακτορείο Ειδήσεων επικαλούμενο στρατιωτική πηγή, χιλιάδες τζιχαντιστές έφτασαν για να συνδράμουν την επίθεση μέσω Τουρκίας καθώς το Ιντλέμπ βρίσκεται κοντά σχετικά στην τουρκική επαρχία του Χατάι.

Οι μάχες μαίνονται βορειοανατολικά και νότια του Ιντλέμπ με το Συριακό Αραβικό Στρατό να αμύνεται σθεναρά και την Πολεμική Αεροπορία να επιχειρεί από αέρος να συνδράμει τις επίγειες δυνάμεις.

Επίσης μονάδες του στρατού επικεντρώνονται να αντιμετωπίσουν τους τακφιριστές οι οποίοι εισήλθαν στην πόλη στα ανατολικά κοντά στο Εθνικό Μουσείο και τη βιομηχανική περιοχή.

Ακολουθούν βίντεο από τις μάχες στο δρόμο, την επιχείρηση από αέρος αλλά και την είσοδο των τζιχαντιστών στην πόλη με το καλωσόρισμα (υπό την απειλή των όπλων;) των κατοίκων και στο τοπικό γήπεδο.









Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail