Ιδιωτική ασφάλιση: ανάγκη ή πολυτέλεια για τη σύνταξή σας;

ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ: ΑΝΑΓΚΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΑΣ

Την τελευταία τετραετία η χώρα μας εν μέσω οικονομικής κρίσης έχει να αντιμετωπίσει πολλές προκλήσεις και να ξεπεράσει πολλές δυσκολίες. Μια από αυτές είναι το συνταξιοδοτικό σύστημα, οι δυσλειτουργίες του οποίου τα τελευταία 30 χρόνια εμφανίζονται σήμερα με τις συνεχείς μεταβολές στο μισθό χιλιάδων συνταξιούχων, την αύξηση των ορίων ηλικίας και το αίσθημα αβεβαιότητας που έχει προκαλέσει σε εκατομμύρια ασφαλισμένους.

Η ιδιωτική ασφάλιση, λοιπόν, έρχεται σύμφωνα με τις Ασφάλειες ΜΙΝΕΤΤΑ να καλύψει το κενό που δημιουργείται από τις αδυναμίες της κοινωνικής ασφάλισης, δεδομένης της άσχημης κατάστασης των ταμείων, προσφέροντας συνταξιοδοτικά προγράμματα τα οποία μπορούν να καλύψουν κάθε ανάγκη και προσδοκία. Με γνώμονα τις ιδιαίτερες ανάγκες, τα εν λόγω προγράμματα, παρέχουν την δυνατότητα σχεδιασμού εξατομικευμένου πλάνου αναλόγως της διάρκειας του προγράμματος, την ηλικία συνταξιοδότησης, το ύψος του ποσού παροχής κλπ, τα οποία θα αναλύσει ο ασφαλιστικός σύμβουλος. Ο ασφαλισμένος, δε, έχει την δυνατότητα να επιλέξει μεταξύ 3 εναλλακτικών επιλογών. Α. Εφ άπαξ παροχής, Β. Ισόβιας μηνιαίας παροχής και Γ. Μηνιαίας σύνταξης για συγκεκριμένο χρόνο. Βέβαια υπάρχουν και κάποια προγράμματα τα οποία προσφέρουν τις παροχές εγγυημένες, το οποίο σημαίνει ότι εάν ο ασφαλισμένος επιλέξει Εγγυημένη Μηνιαία Παροχή για ορισμένη περίοδο, σε περίπτωση απώλειας της ζωής του κατά τη διάρκεια καταβολής των εγγυημένων πληρωμών, την καταβολή των υπολοίπων εγγυημένων πληρωμών, έχει δυνατότητα μεταβίβασης στους δικαιούχους.

Αξίζει να σημειωθεί πως υπάρχουν προγράμματα ασφαλιστικών εταιρειών τα οποία προβλέπουν πως σε περίπτωση απώλειας ζωής του ασφαλισμένου από οποιαδήποτε αιτία , καταβάλλονται, άτοκα, στους δικαιούχους, τα καθαρά ασφάλιστρα που έχουν πληρωθεί μέχρι τη στιγμή του συμβάντος.
Η ιδιωτική ασφάλιση λοιπόν αποτελεί ανάγκη και όχι πολυτέλεια για τη σύνταξή σας. Αποτελεί λύση και εξασφάλιση για το μέλλον σας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail