Ραγδαίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή. Η Σαουδική Αραβία βομβάρδισε τη νύχτα την Υεμένη

Στρατής Μαζίδης

Ραγδαίες οι εξελίξεις από το μέτωπο της Υεμένης καθώς η Σαουδική Αραβία σε συνεργασία με άλλες εννέα χώρες ξεκίνησαν αργά τη νύχτα στρατιωτικές επιχειρήσεις με αεροπορικές επιδρομές στην Υεμένη κατά των Σιιτών ανταρτών Houthi, όπως δήλωσε ο Πρεσβευτής της Σαουδικής Αραβίας στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τον ΠρέσβηAdel bin Ahmed Al-Jubeir, η στρατιωτική επιχείρηση στην Υεμένη ξεκίνησε στις 19:00 EST (23:00 GMT) και θα περιλάβει επίσης "άλλα στρατιωτικά μέσα."

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα ενέκρινε την υλικοτεχνική βοήθεια και την παροχή πληροφοριών στο Συμβούλιο Συνεργασίας του Κόλπου (ΣΣΚ) για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Υεμένη.



Η σχετική δήλωση αναφέρει πως ενώ οι αμερικανικές δυνάμεις δε θα έχουν μια άμεση στρατιωτική δράση στην Υεμένη για την υποστήριξη αυτής της προσπάθειας, ωστόσο οι ΗΠΑ προχωρούν σε συνεργασία με τη Σαουδική Αραβία για την παροχή υλικοτεχνικής υποστήριξης και πληροφοριών.

Επιπλέον, ο Λευκός Οίκος κάλεσε τους Houthi να σταματήσουν αμέσως τις "αποσταθεροποιητικές στρατιωτικές δράσεις» και να επιστρέψουν στον πολιτικό διάλογο με την έκπτωτη κυβέρνηση της Υεμένης.

Τέλος το Al Arabiya ανέφερε ότι πολεμικά αεροσκάφη της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας της Σαουδικής βομβάρδισαν θέσεις των Houthi και συγκεκριμένα την αεράμυνά τους.

Οι νεκροί είναι τουλάχιστον δεκατρείς σύμφωνα με τα πρώτα δημοσιεύματα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail