Άδειασμα Ομπάμα από τ. κορυφαίο αξιωματούχο: επικίνδυνο και παράνομο να εξοπλίσουμε τρομοκράτες στη Συρία

Στρατής Μαζίδης

Ο τ. Γενικός Εισαγγελέας των ΗΠΑ Ράμσεϊ Κλαρκ δήλωσε ότι η εκπαίδευση από τις ΗΠΑ ομάδων τρομοκρατών στη Συρία είναι μια επικίνδυνη πρακτική που στοχεύει στην κλιμάκωση της πάλης αναφέρει το πρακτορείο ΣΑΝΑ.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση της Συρίας την Παρασκευή, ο Κλαρκ είπε ότι η εκπαίδευση και ο εξοπλισμός ατόμων για να λάβουν μέρος σε πράξεις βίας ενάντια σε μια άλλη χώρα είναι απαράδεκτη και δεν είναι ο σωστός τρόπος για την επίτευξη παγκόσμιας ειρήνης, προσθέτοντας ότι οι έμποροι όπλων είναι μέρος του προβλήματος της βίας στον κόσμο.

Υποστήριξε ότι ο εξοπλισμός τρομοκρατών είναι ενάντια στους αμερικανικούς νόμους, και ότι οι ΗΠΑ είναι πλήρως υπεύθυνες αν τα όπλα περιέλθουν στα χέρια των τρομοκρατών.

Ο Κλαρκ, ο οποίος επισκέφθηκε τη Συρία ως μέρος μιας αντιπροσωπείας από αμερικανούς ακτιβιστές, δήλωσε ότι η Συρία περνάει δύσκολες στιγμές, και έτσι είχε κίνητρο την αγάπη του για να την επισκεφθεί και να μιλήσει με ορισμένες πλευρές για δει πως μπορεί να βοηθήσει, προσθέτοντας ότι η συριακή κυβέρνηση εργάζεται για να αποφύγει τη βία.

Είπε ότι η τρομοκρατία μπορεί να σταματήσει μέσω των προσπαθειών της ομάδας από τις πληγείσες χώρες, σύμφωνα με τους διεθνείς νόμους και νομική ευθύνη.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail