Τι είχες Γιάν(ν)η; Τι είχα πάντα. Βαρουφάκης: θα μπουν νέοι φόροι αν χρειαστεί

Στρατής Μαζίδης

Τι είχες Γιάν(ν)η; Τι είχα πάντα! Φόρους.

Ο υπουργός οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξή του στην εκπομπή Καλημέρα του Star ρωτήθηκε για το αν υπάρχει ενδεχόμενο να επιβληθούν έκτακτοι φόροι.

Η απάντηση μάλλον θα πρέπει να μας ανησυχεί.

Ο υπουργός σχολίασε: "Ελπίζω πως όχι" και συνέχισε λέγοντας:

"Έχουμε δεσμευτεί για ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς και θέλουμε να επανακτήσουμε την εθνική ανεξαρτησία και την λαϊκή κυριαρχία, εξασφαλίζοντας να μην έχουμε ποτέ την αναξιοπρέπεια να έχουμε πρωτογενή ελλείμματα".

Ωστόσο επιστρέφοντας στο ζήτημα μιας πιθανής έκτακτης φορολογίας, ο υπουργός Οικονομικών τόνισε πως είναι κάτι που αν χρειαστεί θα γίνει προσδιορίζοντας: "αλλά σε αυτούς που έχουν να πληρώσουν, δηλαδή με όριο και στοχευμένα".

Όμως πολλά έχουν δει τα μάτια μας από στοχευμένα και έκτακτα όλα αυτά τα χρόνια με τον απλό λαό να φορτώνεται τα βάρη και τους συνήθεις υπόπτους (πχ εφοπλιστές) να τη γλυτώνουν. Επιπλέον ακόμη και τα σκαμπανεβάσματα στο φημολογούμενο αφορολόγητο του σχεδιαζόμενου ΦΜΑΠ τα οποία έχουν κατέβει αρκετά χαμηλά, μάλλον μας δημιουργούν ανησυχίες για τα «όρια».

Ο κ. Βαρουφάκης θα πρέπει επιτέλους να γίνει μια φορά συγκεκριμένος και δημιουργικά ΣΑΦΗΣ.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail