Έκαναν σκόνη και θρύψαλα ιστορία 2.700 ετών - ΒΙΝΤΕΟ

Στρατής Μαζίδης

Σκόνη και θρύψαλα έκαναν οι τζιχαντιστές ανεκτίμητες αρχαιότητες της Ασσυριακής εποχής (από τον 7ο έως τον 9ο αιώνα π.Χ.), σε μουσείο της Μοσούλης, στο Ιράκ.

Όπως μπορείτε να δείτε και στο σχετικό βίντεο οι εξτρεμιστές επιστρατεύουν βαριοπούλες και τρυπάνια για να καταστρέφουν αγάλματα καθώς πρόκειται για σύμβολα ειδωλολατρίας.




«Ο Προφήτης μας διέταξε να απαλλαγούμε από αγάλματα και φυλαχτά και οι συνοδοιπόροι του έκαναν ακριβώς το ίδιο όταν κατακτούσαν χώρες μαζί του» αναφέρει ένας εκ των τζιχαντιστών που κατέστρεψαν τα εκθέματα του Μουσείου Νινευή στη Μοσούλη.

Ωστόσο ο θρησκευτικός φανατισμός φαίνεται πως παραμερίστηκε καθώς λέγεται ότι αρκετά αρχαία αντικείμενα πουλήθηκαν στη μαύρη αγορά ώστε να διασφαλιστεί χρηματοδότηση.

Την προηγούμενη ημέρα ανατίναξαν τη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Μοσούλης καταστρέφοντας 10.000 βιβλία και περισσότερα από 700 χειρόγραφα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail