Αντώνη τρέλανε μας. Παρουσίασε την ήττα ως θρίαμβο και αναμένει να ξανακυβερνήσει

Του Στρατή Μαζίδη

Άκουσα με ενδιαφέρον την ομιλία του τ. πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά που μεταδόθηκε ζωντανά πριν λίγο από τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας.

Όσον αφορά την κριτική του στις πρώτες κινήσεις του ΣΥΡΙΖΑ, είναι θέμα εκτιμήσεων και ο καθένας δικαιούται να τις έχει. Άλλωστε η συνέχεια θα δείξει αν η νέα κυβέρνηση κινήθηκε άκρως επικίνδυνα ή όχι στην πραγμάτωση της προεκλογικής της παροχολογίας που πραγμάτι προβληματίζει τους μετριοπαθείς. Ας μην ξεχνάμε όμως ότι την είχε υποσχεθεί και ψηφίστηκε για να την παρέξει.

Αυτό που με προβλημάτισε ιδιαίτερα είναι η ανάλυση του εκλογικού αποτελέσματος όπως το παρουσίασε ο Αντώνης Σαμαράς. Η ΝΔ αύξησε τους ψηφοφόρους της σε πολλές περιφέρειες όπως είπε και ανέφερε χαρακτηριστικά τη Β' Πειραιώς και τη Β' Αθήνας. Ωστόσο του διέφυγε πως στις εκλογές κατέβαινε και ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος μάλλον είδε να αυξάνονται πολύ περισσότερο οι δικές του δυνάμεις και σήμερα βρίσκεται στην κυβέρνηση.

Είναι πραγματικά παράλογο ένας τ. πρωθυπουργός που μόλις έχασε να βλέπει μόνο τη μία όψη του νομίσματος, ότι δηλαδή είχε λογικές απώλειες στο σύνολο και αύξηση δυνάμεων επιμέρους.

Είναι σα να οδηγείς φόρμουλα 1, με δικό σου λάθος να προκαλείς μηχανική βλάβη, να καταφέρνεις να γυρνάς λίγο πιο αργά από πριν, αλλά να μην αντιλαμβάνεσαι πως ένας άλλος οδηγός σε έχει ήδη ντουμπλάρει μια φορά.

Ο κ. Σαμαράς περιέγραψε μια ιδεατή αλλά και ανύπαρκτη πραγματικότητα. Μια εξαιρετική παρουσία στις εκλογές και ένα λαμπρό μέλλον στον ορίζοντα όπου ήδη έχει ξεκινήσει να μετρά αντίστροφα ο χρόνος για την επάνοδο στην κυβέρνηση.

Τι να πει κανείς; Έτσι είναι αν έτσι νομίζετε όπως θα έλεγε κι ο Λουίτζι Πιραντέλο

Α και κάτι ακόμη! Αν κατάλαβα καλά από όσα είπε, ο Αντώνης Σαμαράς επιθυμεί να συνεχίσει να πιλοτάρει το μονοθέσιο και να ξαναπάει για το πρωτάθλημα ελπίζοντας στην εγκατάλειψη του πρωτοπόρου εξαιτίας λάθους του οδηγικού του στυλ.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail