Γιατί η διαπόμπευση του Καρατζαφέρη από τα ΜΜΕ για δήθεν κατοχή offshore είναι μια πολιτική μπούρδα

SON OFEON

Το πολιτικό κατεστημένο προσπαθεί, σαν την σουπιά, να θολώσει τα νερά για την διαπλοκή του με τους αντιπροσώπους οπλικών συστημάτων.


Στην προσπάθεια του αυτή χρειάζεται ένα εξιλαστήριο θύμα.

Και το βρήκε στον Γιώργο Καρατζαφέρη, με την βοήθεια ενός ανώνυμου πληροφοριοδότη, όπως συνήθως.

Ο πληροφοριοδότης αυτός ενημέρωσε την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή για το Πόθεν Έσχες των πολιτικών ότι ο κος Καρατζαφέρης είναι κάτοχος δύο εταιρειών off shore, που παρέλειψε να αναφέρει στην φορολογική του δήλωση, αν και τις είχε αναφέρει το 1994 και το 1996.

Στη συνέχεια "μυστηριωδώς" η αναφορά τους σταμάτησε και αυτό είναι υποτίθεται το παράπτωμα του.
'Οπως γνωρίζει ο οποιοσδήποτε δικηγορίσκος σχετικός με τα θέματα των off shore, συνήθως η μεταβίβαση μίας off shore εταιρείας γίνεται με την φυσική παράδοση κάποιων ανώνυμων μετοχών και μπορεί να γίνει οποτεδήποτε χωρίς να καταγραφεί.

Ενδεχομένως κάποιοι να ισχυρισθούν ότι θα έπρεπε να καταγραφεί τουλάχιστον κάποιο αντίτιμο για την μεταβίβαση και αυτό φαίνεται ότι δεν αναφέρθηκε ποτέ μετά το 1996.

Στο σημείο αυτό υπάρχει αντίλογος, αν η μεταβίβαση έγινε σε συγγενείς ως δωρεά.
Αλλά αυτή  δεν είναι η μόνη περίπτωση μεταβίβασης εταιρείας χωρίς αντάλλαγμα.

Μία off shore εταιρεία μπορεί εκτός από περιουσιακά στοιχεία να διαθέτει σε βάρος της διεθνείς υποχρεώσεις, που να μην εντοπίζονται εύκολα, αν δεν δηλωθούν πριν την μεταβίβαση της στους νέους κατόχους της εταιρείας

Για μεγαλύτερη ασφάλεια λοιπόν συνηθίζεται  η μεταβίβαση της εταιρείας να συνδυαστεί με την ανάληψη από την εταιρεία κάποιας υποχρέωσης ισόποσης με την αξία της μεταβιβαζόμενης περιουσίας της εταιρείας.

Αυτό δεν είναι διαδικασία ξεπλύματος μαύρου χρήματος, αλλά διαδικασία διασφάλισης των αγοραστών έναντι των πωλητών της εταιρείας.

Στην περίπτωση αυτή το αντίτιμο θα ήταν μηδέν ή κάποιο συμβολικό και ασήμαντο ποσό.
Αυτός είναι και ο λόγος, που συνήθως δεν μεταβιβάζονται οι off shore εταιρείες σε τρίτους ή σε άτομα που δεν έχουν σχέσεις εμπιστοσύνης.

Αν μία εταιρεία βαρύνεται με επιπλέον χρέη, ο ανύποπτος αγοραστής θα μπορούσε να φορτωθεί και αυτά, χωρίς να το καταλάβει.

Η δημιουργία μίας νέας off shore είναι πιό εύκολη υπόθεση και με μικρότερο ρίσκο και κόστος και προτιμάται από τους συναλλασσόμενους.

Ο κος Καρατζαφέρης σύμφωνα με το παραπάνω σκεπτικό μπορεί να έχει πάψει  από το 1996 να έχει μετοχική σχέση με τις εταιρείες που του φορτώνουν σήμερα  και να μην χρειάστηκε ποτέ να αναφέρει κάπου την μεταβίβαση των εταιρειών ή κάποιο τίμημα.

Η κατοχή off shore από πολιτικούς απαγορεύτηκε με νόμο το 2010, δηλαδή μετά από 14 χρόνια.
'Αρα κανένας δικαστής δεν μπορεί να του αποδώσει νομικά δόλο σήμερα  και να τον κατηγορήσει για έγκλημα από παράλειψη αναφοράς της τυχόν μεταβολής της ιδιοκτησίας του από το 1996.
Τι νόημα εξάλλου θα είχε μία παραπομπή στην δικαιοσύνη  για τυχόν αμέλεια μετά από 18 χρόνια?
Aκόμα και τα κακουργήματα παραγράφονται μετά από 20 χρόνια.

Μήπως θα προλάβει να καταδικασθεί αμετάκλητα σε  μόλις 2 χρόνια?
Aυτά τα καμώματα είναι απλώς πολιτικές μπούρδες...

Στο σημείο αυτό βέβαια πρέπει να αναφέρουμε ότι  οι off shore "του" κατηγορούνται ότι διακινούσαν μίζες με την μορφή εμβασμάτων, που έμπαιναν στους λογαριασμούς τους.

Αλλά οι off shore έχουν δική τους νομική προσωπικότητα και επομένως για να κατηγορηθεί ο κος Καρατζαφέρης θα πρέπει τα ποσά να κατέληγαν σε προσωπικούς του λογαριασμούς ή να αποδειχθεί ότι ήταν ιδιοκτήτης τους.

Αν πράγματι συνέβη ποτέ κάτι τέτοιο, γιατί δεν εντοπίστηκε αυτό από την εταιρεία ορκωτών λογιστών , που έλεγξε το πόθεν έσχες των πολιτικών από το 1974 ως σήμερα και τους βρήκε όλους "αθώους"?
Γιατί δεν αναφέρθηκαν και δεν  εντοπίστηκαν αυτές οι  ύποπτες κινήσεις από τις τράπεζες και  από την αρμόδια Επιτροπή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος?

Τι κυβερνητική ιδιότητα απέκτησε ως σήμερα  ο κος Καρατζαφέρης για να θεωρηθεί Πολιτικά Εκτεθειμένο Πρόσωπο ή να μπορεί να επηρεάζει την λήψη αποφάσεων σε σχέση με στρατιωτικές προμήθειες?

Aπαντήσεις σ' αυτά τα ερωτήματα δεν μπορούν να δοθούν από κανένα πολιτικό πρόσωπο και φυσικά, αν δίνονταν, δεν θα έπειθαν κανένα.

Η αλήθεια είναι ότι η Γερμανική Δικαιοσύνη ερευνά αυτή την στιγμή μία γερμανική εταιρεία για μίζες και ζήτησε δικαστική συνδρομή από τους 'Ελληνες δικαστές.
Τα στοιχεία που διαθέτουν οι Γερμανοί προφανώς καίνε πολιτικά πρόσωπα, που δεν προνόησαν να διοxετεύσουν τις μίζες τους σε εταιρείες off shore, αλλά χρησιμοποίησαν το τραπεζικό σύστημα της Ελβετίας και κάποιον επώνυμο και ερευνώμενο ξένο δικηγόρο.

Oι Γερμανοί κατηγορούμενοι, για να ελαφρύνουν την θέση τους, τα έχουν αποκαλύψει όλα στους ανακριτές τους.
Το Ελληνικό πολιτικό κατεστημένο τρέμει ότι τα ονόματα θα βγούν στην φόρα  παραμονές πρόωρων εκλογών.

Χρειάζεται επειγόντως έναν "αναλώσιμο" πολιτικό για παραπομπή στην δικαιοσύνη.
Νομίζουν ότι τον βρήκαν.
Είναι βολικός στόχος και με μικρό πολιτικό εκτόπισμα, καθώς δεν προβλέπεται να μπει στην επόμενη Βουλή.

Το ερώτημα που ίσως θα έπρεπε ν' απαντήσουν είναι γιατί συμβαίνουν αυτά ΤΩΡΑ...

Ποιός είναι ο ανώνυμος πληροφοριοδότης και τι συμφέροντα εξυπηρετεί?
Aς προσέξουν όμως, γιατί η Γερμανική εταιρεία, που ερευνάται, συνήθως πουλάει άρματα και όχι πολεμικά ελικόπτερα...

Συμφωνίες για αγορά αρμάτων και πυρομαχικών δεν έχουν υπογράψει πολλοί πολιτικοί.
Τα άρματα συνήθως αγοράζονταν από την Γερμανία, ενώ κάποιοι Αμερικανοί έφτασαν στο σημείο και να μας τα "χαρίζουν", αλλά εμείς δεν τα παίρναμε ούτε "δωρεάν".

Ανεχόμαστε όμως τα Γερμανικά άρματα, που πληρώναμε, να κυκλοφορούν για χρόνια άχρηστα χωρίς τα αναγκαία πυρομαχικά τους.

'Ωσπου πρόσφατα παραγγείλαμε και τα πυρομαχικά εσπευσμένως.

Θα δώσουμε μέχρι το τέλος του έτους στους Γερμανούς της εταιρείας Rheinmetall αντίτιμο άνω των 50 εκατ ευρώ.

Η ίδια εταιρεία βρέθηκε τον Μάρτιο του 2014 στο στόχαστρο της εισαγγελίας της Βρέμης για μίζες και φοροδιαφυγή ύψους 33 εκατ ευρώ από το 2008 έως το 2011.

Ξαφνικά στις 13 Νοεμβρίου 2014 παραλαμβάνουμε από τους Αμερικανούς 264 δωρεάν τεθωρακισμένα για τις Ε.Δ. και σκάει συγχρόνως το θέμα με τις "μίζες Καρατζαφέρη".

Τυχαίο γεγονός η ανώνυμη καταγγελία σε βάρος του ?

Αφού λοιπόν το  Ελληνικό πολιτικό κατεστημένο ενδιαφέρεται για τις υποτιθέμενες μίζες ύψους 1,65 εκατ ευρώ μέσω των off shore  και προτίθεται να παραπέμψει τον κο Καρατζαφέρη γι' αυτές, 

ας απαντήσει σε πέντε ερωτήσεις:

1. Ποιός κυβερνούσε από το 2008 έως το 2011 την Eλλάδα?
2. Ποιοί πολιτικοί τσέπωσαν τα 33 εκατ ευρώ για μίζες των Γερμανών?
3. Τι παραλάβαμε τότε από τους Γερμανούς?
4. Πόσο είναι το επίσημο ποσοστό της μίζας  που δόθηκε και γιατί οι ορκωτοί λογιστές δεν βρήκαν την μίζα σε κανένα πολιτικό από αυτούς, που υποτίθεται έλεγξαν με αμοιβή 800.000 ευρώ?
5. Ποιός πίεζε για την μη παραλαβή των δωρεάν Αμερικανικών αρμάτων μέχρι σήμερα ? 


ΠΩΣ ΛΕΓΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΞΑΡΤΗΜΑ ΤΗΣ ΜΗΧΑΝΗΣ?ΠΩΣ ΛΕΓΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΞΑΡΤΗΜΑ ΤΗΣ ΜΗΧΑΝΗΣ?
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail