Σοκαρισμένοι οι τζιχαντιστές από αυτό που αντιμετωπίζουν στο Κομπάνε

Στρατής Μαζίδης

Σύμφωνα με το SOHR (Syrian Observatory of Human Rights) βίαιες συγκρούσεις ξέσπασαν στο Κομπάνε μεταξύ της YPG και μαχητών της ISIL άργα χθες το βράδυ και διήρκεσαν ως τις πρώτες πρωινές ώρες στο νότιο τμήμα της πόλης.

Οι μαχητές της YPG και οι Peshmerga βομβάρδισαν θέσεις των τζιχαντιστών και οι πρώτοι μπόρεσαν να προωθηθούν σε αρκετές θέσεις. επίσης σημειώθηκαν εχθροπραξίες στο Al Raj Rashad Τζαμί και διάφορες περιοχές της πόλης.

Επιπλέον αμερικανικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν 3 επιθέσεις σε θέσεις των τζιχαντιστών στα νοτιοανατολικά του Κομπάνε επιφέροντας απώλειες.

Αξιόπιστη πηγή του Παρατηρητηρίου από τη Raqqa αναφέρει πως το Ισλαμικό Κράτος πρόκειται να κινητοποιήσει τους μαχητές του στην ύπαιθρο της Χομς και της Χάμα, προκειμένου να επιτύχουν νίκες σε αυτές τις δύο επαρχίες σε βάρος των δυνάμεων του συριακού στρατού ως μέσο ενίσχυσης του ηθικού των οπαδών που έχει αρχίσει να κάμπτεται τόσο από την αποτυχία στο Κομπάνε όσο και από τις προωθήσεις του συριακού αραβικού στρατού στα διάφορα μέτωπα.

Μάλιστα λέγεται πως ένας πολύ σημαντικός στρατιωτικός ηγέτης της οργάνωσης μεταφέρει την εικόνα ότι οι μαχητές συγκλονίστηκαν από την παθιασμένη και άγρια αντίσταση των αγωνιστών της YPG παρά το σφοδρό σφυροκόπημα της πόλης και τις επιθέσεις με περισσότερα από 20 παγιδευμένα οχήματα καθώς νόμιζαν ότι όλα θα τελειώσουν σε ημέρες ή λίγες εβδομάδες μετά την έφοδο στην πόλη. Τέλος ανέφερε ακόμη πως η πολιορκία του Κομπάνε έχει στοιχίσει τη ζωή σε εκατοντάδες τζιχαντιστές.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail