ΤΙΜΗ και ΔΟΞΑ στην ΑΘΑΝΑΤΗ Αρίν! Άλλη μια κούρδισσα μας δείχνει το δρόμο. Το νέο Κούγκι στο Κομπάνι.

Στρατής Μαζίδης

Μόνο σεβασμό και δέος μπορούν να μας προκαλέσουν τα νέα κορίτσια από το Κουρδιστάν, που θα καταγραφούν με τα πλέον μεγάλα και χρυσά γράμματα στις σελίδες της ιστορίας του.

Μετά τη 19χρονη Τσεϋλάν που κράτησε την τελευταία σφαίρα για τον εαυτό της, ήταν η σειρά της μαχήτριας του YPG, Αρίν Μιρκάν. Μία κούκλα, ένα πανέμορφο κορίτσι που όμως η ζωή τα έφερε έτσι ώστε να δώσει σκληρή μάχη για την ελευθερία της.

Στις σφοδρές μάχες που γίνονται στο Κομπάνι, με τους Κούρδους να μάχονται ολομόναχοι, δίχως συνδρομή από αέρος των ΗΠΑ και με το βρώμικο ρόλο της Αγκυρας, ξέμεινε από πυρομαχικά στη θέση από την οποία πολεμούσε και περικυκλώθηκε από άγριους τζιχαντιστές με τις πλέον διεστραμμένες ορέξεις.

Η Αριν, σε ένα νέο Κούγκι, διότι δεν είναι όλες οι αυτοκτονίες ίδιες, προτίμησε να διαφυλάξει την τιμή της και να μην αποτελέσει λάφυρο των ισλαμοφασιστών.

Απασφάλισε την τελευταία της χειροβομβίδα κι ανατινάχθηκε μαζί με τα ανθρωποειδή που την είχαν περικυκλώσει.

Με τέτοια κορίτσια είναι βέβαιο ότι το Κουρδιστάν θα βρει αργά ή γρήγορα το δρόμο της εθνικής ανεξαρτησίας.

Τιμή λοιπόν και δόξα στις αθάνατες μαχήτριες της ελευθερίας και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Σαν αυτές που κάποτε γεννούσε κι η Ελλάδα...
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail