ΜΑΥΡΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ιστορίας στη Συρία. Πούλησαν τους Κούρδους που μάχονται με ψυχή στο Κομπάνε

Του Στρατή Μαζίδη 

Οι σφοδρές μάχες στο Κομπάνε συνεχίζονται για τρίτη εβδομάδα με τις πληροφορίες σε πολλές περιπτώσεις να είναι αντικρουόμενες.

Άλλες κάνουν λόγο για κατάληψη κτιρίων στις παρυφές της πόλης από τους μαχητές της ISIL κι άλλες για ανασύνταξη μέσω ενισχύσεων των κουρδικών δυνάμεων κι επιτυχή απώθηση μιας ακόμη επίθεσης.

Το μόνο βέβαιο είναι πως οι κούρδοι μάχονται πλέον μόνοι τους.

Η Αγκυρα τους εκβίασε με έμμεσο τρόπο ότι θα τους ενισχύσει αν ενταχθούν στον FSA για να χτυπηθεί ο Ασαντ ενώ πληθαίνουν οι μαρτυρίες για περίεργες κινήσεις στα σύνορα μεταξύ τούρκων και τζιχαντιστών πέραν της καταγγελίας για τρένο που έφερε πριν λίγες ημέρες πολεμοφόδια αλλά και των επεισοδίων ανάμεσα σε κούρδους και τούρκους στρατιώτες όταν οι τελευταίοι εμπόδισαν 3.000 άνδρες να περάσουν τα σύνορα για να βοηθήσουν στη μάχη του Κομπάνε.

Οι ΗΠΑ από αέρος θα μπορούσαν να βοηθήσουν αποτελεσματικά, ωστόσο επικεντρώνονται σε εναέριες βόλτες με αμφίβολα αποτελέσματα σε διαφορετικά σημεία.

Τα ηρωικά κορίτσια μάχονται μόνα τους για την ελευθερία, την τιμή και την αξιοπρέπειά τους. Ο Θεός μαζί τους.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail