ΦΟΒΕΡΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ από τον ταγματάρχη των 400 ουκρανών στρατιώτων που πέρασαν σε ρωσικό έδαφος για να σωθούν

το camp φιλοξενίας στο Ροστόβ
Του Στρατή Μαζίδη

Συγκλονιστικές είναι οι αποκαλύψεις του διοικητή των 400 ουκρανών στρατιωτών οι οποίοι πέρασαν τα σύνορα με τη Ρωσία αναζητώντας καταφύγιο.


Συγκεκριμένα ο ταγματάρχης Vitaly Dubinyak αναφέρει πως η κυβέρνηση του Κιέβου εγκατέλειψε κατάφορα την ομάδα των 400 και περισσοτέρων στρατιωτών οι οποίοι περικυκλώθηκαν από τις δυνάμεις των αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία.

Έλλειψη πυρομαχικών, φαγητού, καυσίμων αλλά και ξεκάθαρων εντολών για τις υπάρχουσες επιλογές σε περίπτωση περικύκλωσης οδήγησε τον ταγματάρχη στην επιλογή της διάσχισης των συνόρων όπως δήλωσε ο ίδιος στο ΙΤΑΡ ΤΑΣΣ.

“Πολεμούσαμε επί 15 ημέρς δίχως πυρομαχικά και καύσιμα. Δεν είχα τη δυνατότητα να παρέξω τροφή στους άνδρες μου για περίπου δύο εβδομάδες. Ξεμείναμε σχεδόν από την πρώτη επίθεση. Οι άνδρες απελπίστηκαν από το διαρκές σφυροκόπημα" εξηγεί ο Dubinya.

“Εκτός από την οδηγία να κρατήσουμε, το Κίεβο δε μας έδωσε καμία άλλη βοήθεια ενώ κατά την τελευταία εβδομάδα χάθηκε κάθε επικοινωνία. Πολύ απλά μας εγκατέλειψαν" συνεχίζει.

Περίπου 438 στρατιώτες, περιλαμβανομέων 164 ουκρανών συνοριοφυλάκων τους επετράπη να περάσουν τη νύχτα της Κυριακής τα σύνορα και φιλοξενήθηκαν σε ένα camp που αναπτύχθηκε κοντά στο συνοριοφυλάκιο μέσα στη ρωσική επικράτεια.

Ο Dubinyak δήλωσε ξαφνιασμένος από την "σχεδόν αδερφική" αντιμετώπιση από τους ρώσους συναδέρφους του.
 
“Αυτοί που μας δίνουν εντολές, ψεύδονται πως είμαστε σε πόλεμο με τη Ρωσία. Ούτε ένας ρώσος δε μας στραβοκοίταξε. Κατανοούν πως είμαστε όμηροι σε αυτή την προβληματική κατάσταση. Οργανώθηκε τοπικό ιατρείο για εμάς. Οι πληγωμένοι είχαν περίθαλψη και μας δόθηκε τροφή. Κάναμε μπάνιο μετά από ένα μήνα. Μας δόθηκαν ρούχα και συνθήκες να ηρεμήσουμε."

Σύμφωνα με τον Dubinyak, οι άνδρες του πέρασαν μέσα από μια κρεατομηχανή και δεν σκοπεύουν να πολεμήσουν ξανά.



Επίσης προέτρεψε τους κυβερνήτες στο Κίεβο να πολεμήσουν οι ίδιοι ή να στείλουν τα παιδιά τους στο θάνατο.

O Dubinyak υποστηρίζει πως οι αρχικές διαμάχες στην ανατολική Ουκρανία κατέλεξαν σε έναν εμφύλιο πόλεμο και προσθέτει συγκινημένος:

“Δεν ξέρω πως θα κοιτάξω στα μάτια τις μητέρες των παιδιών μου που πέθαναν στη μάχη. Αλλά το μόνο που γνωρίζω είναι πως αυτός ο εμφύλιος πρέπει να σταμτήσει. Είδα τα δάκρυα των ντόπιων και αρκετούς από τους άνδρες μου να υποφέρουν. Δεν το ανέχομαι πια αυτό. Το βασικό είναι πως είμαστε ζωντανοί. Θα αντιμετωπίσουμε τα υπόλοιπα αφού γυρίσουμε στην πατρίδα”.

* απόδοση για τη Freepen.gr από το RT 
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail