Ραγδαίες εξελίξεις! Την αποστολή δύναμης 10.000 ανδρών στην Ουκρανία ετοιμάζει το ΝΑΤΟ

Στρατής Μαζίδης

Ραγδαίες φαίνεται να είναι οι εξελίξεις στο ουκρανικό ζήτημα καθώς τα πράγματα δεν εξελίσσονται καθόλου καλά για το Κίεβο απέναντι στους ρωσόφωνους.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times το ΝΑΤΟ φέρεται να εργάζεται προς την κατεύθυνση της δημιουργίας ενός εκστρατευτικού σώματος που θα αποτελείται από 10.000 άνδρες από επτά διαφορετικά κράτη μέλη, ως αποτέλεσμα της κλιμάκωσης των εντάσεων με τη Ρωσία στην ουκρανική κρίση.

Η σύναμη αυτή θα διαμορφωθεί τόσο από τη Βρετανία (αιχμή του δόρατος) όσο και  ταπό τη Δανία, τη Λετονία, την Εσθονία, τη Λιθουανία, τη Νορβηγία και την Ολλανδία. Ο Καναδάς είναι επίσης θετικός στο να συμμετάσχει, ωστόσο εκκρεμεί η τελική του απόφαση.

Αν και δεν υπάρχει μέχρι στιγμής επίσημη ανακοίνωση, ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον αναμένεται να προβεί στις σχετικές ανακοινώσεις κατά την προσεχή σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουαλία στις 4 Σεπτεμβρίου.

Πολλές λεπτομέρειες δεν έχουν ακόμη εκπονηθεί ή ανακοινωθεί, αλλά οι σχεδιαστές έχουν φέρεται εφαρμογή τρόπους για να αυξήσει τον αριθμό των στρατιωτών που εμπλέκονται ακόμη περισσότερο, αν χρειάζεται. Αεροπορικές και ναυτικές μονάδες που θα ενταχθούν στην ομάδα, καθώς και χερσαίες δυνάμεις με επικεφαλής τον βρετανικό διοικητές.

Η δημιουργία της δύναμης έρχεται κατά την εφημερίδα ως απάντηση στην εμπλοκή της Ρωσίας στην εν εξελίξει ουκρανική κρίση με απώτερο στόχοτη δημιουργία μιας αξιόμαχης δύναμης για ταχεία ανάπτυξη και συχνές ασκήσεις.

Η Ατλαντική Συμμαχία έχει κατηγορήσει ανοικτά τη Ρωσία για ανάπτυξη στρατιωτών της στην Ουκρανία αλλά και την ενίσχυση αυτονομιστών στο ανατολικό τμήμα της χώρας.

Η Ρωσία, ωστόσο, επιμένει ότι δεν έχει στρατεύματα που δραστηριοποιούνται στο εσωτερικό της Ουκρανίας και απορρίπτει τους ισχυρισμούς του ΝΑΤΟ.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail