Γι’ αυτά τα παιδιά και τις γυναίκες θα φωνάξει κανείς;

Οι παρανοϊκοί σύμμαχοι της Τουρκίας, η ηγεσία και οι «μαχητές» του Ισλαμικού Κράτους έχουν πολλάκις κατηγορηθεί για εγκλήματα.
Φαίνεται όμως πως οι έως τώρα εναντίον τους κατηγορίες ήταν σταγόνα στον ωκεανό, σε σχέση με τα όσα πλέον αποκαλύπτονται για τη δράση τους.

Σύμφωνα με έκθεση του ΟΗΕ, μόνο στο Ιράκ, οι φανατικοί του προφήτη στρατολογούν παιδιά, έχουν εκτελέσει, μόνο εντός του 2014, περισσότερους από 5.600 αμάχους και έχουν βιάσει αναρίθμητες γυναίκες. Ωσάν οι ορδές του Αττίλα να μην ηττήθηκαν ποτέ, ο πόλεμος στο Ιράκ, εξαιτίας των άθλιων φίλων του Ερντογάν επέστρεψε σε εποχές προϊστορικής βαρβαρότητας.

«Το ISIL και οι συνεργαζόμενες με αυτό ομάδες εξακολουθούν να διαπράττουν φόνους, κυρίως τοπικών πολιτικών και θρησκευτικών ηγετών, δημοσίων υπαλλήλων, εκπαιδευτικών, εργαζομένων σε νοσοκομεία, ενώ διαπράττουν και σεξουαλικά εγκλήματα κατά γυναικών και ανηλίκων κοριτσιών, ληστεύουν και με τη βία εντάσσουν, ακόμα και μικρά αγόρια, στις δυνάμεις τους», αναφέρει η έκθεση. Η έκθεση κατηγορεί ακόμα το Ισλαμικό Κράτος ότι συστηματικά καταστρέφει αρχαιολογικά και πολιτιστικά μνημεία.

«Υπάρχουν καθημερινές αναφορές για τρομακτικές πράξεις καταστρατήγησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κατά απλών Ιρακινών πολιτών, παιδιών, γυναικών και ανδρών», ανέφερε αξιωματούχος του ΟΗΕ. Από τους 2.400 περίπου ανθρώπους που σκοτώθηκαν στις συγκρούσεις στο Ιράκ, τον Ιούνιο, οι 1.531 ήταν άμαχοι.

Παρόλα αυτά, για αυτούς… δεν οργανώθηκε καμία πορεία διαμαρτυρίας στην Αθήνα. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΟΣΟ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΙ ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ; ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΕΣ; ΠΟΛΥ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ Η ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ. Τα λόγια αυτά αφορούν και τα κόμματα…

Τα Ηνωμένα Έθνη κάλεσαν την ιρακινή κυβέρνηση να λάβει μέτρα γα να σταματήσει η σφαγή, αλλά, δεδομένων των περιστάσεων, μάλλον πρόσκληση αυτή έχει καθαρά θεωρητικό χαρακτήρα, αφού πέραν της έμπρακτης αδυναμίας της σιιτικής κυβέρνησης Μαλίκι να δράσει, ο Ιρακινός πρωθυπουργός αμφισβητείται πλέον, πανταχόθεν. Την ίδια ώρα οι μάχες συνεχίζονται βόρεια της Βαγδάτης, με το αποτέλεσμα να παραμένει αμφίβολο.

defence-point.gr
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail