Δεκαετίες πίσω! Στα καταφύγια των σοβιετικών του Ψυχρού Πολέμου κρύβεται ο κόσμος στην ανατολική Ουκρανία

Αγγελική Παρασίδου

Πισωγύρισμα στα χρόνια του Ψυχρού Πολέμου περιγράφει το ρεπορτάζ του Russia Today όσον αφορά την κατάσταση στην ανατολική Ουκρανία και τις συγκρούσεις ανάμεσα στον ουκρανικό στρατό και τις δυνάμεις αυτοάμυνας.


Οι κάτοικοι καταφεύγουν πλέον στα καταφύγια της Σοβιετικής Ενωσης από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου για να γλυτώσουν από τις αεροπορικές επιδρομές και τα πυρά του πυροβολικού.

«Εξακολουθούν να μας βομβαρδίζουν - αυτός είναι ο λόγος που δουλεύουμε εδώ ... Αυτό είναι το καταφύγιο μας» λέει ο Vadim Streltsov κάτοικος του Lugansk, στο RT.

Ο Streltsov προσφέρθηκε να καθαρίσει τα καταφύγια που χτίστηκαν στην εποχή του Ψυχρού Πολέμου, όταν η Ουκρανία ήταν μέρος της Σοβιετικής Ένωσης.

"Όπως μπορείτε να δείτε, η υποδομή έχει καταστραφεί, για αυτό κάνουμε τα πρώτα πιο σημαντικά βήματα ώστε να μπορούν να καταφύγουν εδώ άνθρωποι," αναφέρει ο Streltsov.


Vitaly Dubinin, local resident walks in the bomb shelter in Lugansk, eastern Ukraine (screenshot from RT video) 

Σύμφωνα με τους κατοίκους του Lugansk, η εγκατάσταση έχει όλα όσα χρειάζονται οι άνθρωποι, αν το Κίεβο αρχίσει τον βομβαρδισμό της πόλης και πάλι.

«Εδώ έχουμε κρεβάτια, και έχουμε επίσης πόσιμο water.500 [λίτρα] εδώ και επιπλέον 500 σε ένα άλλο δωμάτιο ... Μπορείτε εύκολα να ζήσει εδώ κανείς για τουλάχιστον μία εβδομάδα," λέει ο Vitaly Dubinin, κάτοικος της περιοχής προσθέτοντας ότι έχουν επίσης ζεστά ρούχα, μια μικρή κουζίνα και κιτ πρώτων βοηθειών.

Αυτό δεν είναι το μόνο καταφύγιο βόμβα στην πόλη, καθώς το Lugansk διαθέτει περίπου 100.


Vadim Streltsov, local resident, opens a door to the bomb shelter, Lugansk, eastern Ukraine (screenshot from RT video) 


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail