Εσύ μας δήμευσες τα σπίτια! Με τα επασφάλιστρα κινδύνου και την παχύσαρκη πολιτική λογική σου!

Του Στρατή Μαζίδη

Από αύριο θα είναι διαθέσιμα τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ, του φόρου εκείνου που θα καταργούσε το χαράτσι, μετά θα το αντικαθιστούσε όντας 10-15% χαμηλότερο και τελικά θα είναι το ίδιο ή και τσουχτερότερο.


Ήταν αυτός ο κύριος της φωτογραφίας με τη χονδροειδή πολιτική νοοτροπία του που έδιωχνε την τρόικα για να το παίξει μάγκας και ύστερα μας έστελνε το λογαριασμό με το ΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΕΜΠΝΕΥΣΗΣ ΧΑΡΑΤΣΙ.

Ένα χαράτσι που ο ίδιος σε μια νύχτα σχεδόν διπλασίασε, αν θυμάστε, και που είχε το θράσος να χαρακτηρίσει ως "επασφάλιστρο κινδύνου" για να μη χάσουν τα σπίτια του λαού την αξία τους.

Και ποιος σου είπε βρε αντιπαθέστατε, αρχηγέ του εαυτού στο απομεινάρι του ΠΑΣΟΚ, ότι εμείς "θέλαμε να τα ασφαλίσουμε";

Μόνο που τελικά ΚΑΙ με το στανιό τα ασφαλίσαμε ΚΑΙ την αξία τους την έχασαν. Υπάρχουν σπίτια σε κάποιες περιοχές που πραγματικά δεν πιστεύεις την τιμή στην οποία επιθυμούν οι ιδιοκτήτες τους να τα ξεφορτωθούν. Και όμως κανείς δεν τα πλησιάζει. Πολλοί τα βλέπουν, χαμογελούν με την ευκαιρία αλλά ως εκεί.

Όποιος πάλι δεν πληρώσει τον ΕΝΦΙΑ, θα βρεθεί αντιμέτωπος με μια σειρά απίστευτων συνεπειών.

Τι κι αν είχες κάνει το σκατό σου παξιμάδι για να αποκτήσεις ένα σπίτι;  Ο Βενιζέλος χ3στηκε! Και τις συνέπειες της έπαρσής του με τους υπαλληλίσκους των δανειστών τις φόρτωσε σε σένα.

Σου δήμευσε το σπίτι. Κατέστη με τον τσαμπουκά, συνιδιοκτήτης. Το σπίτι σου. Το άσυλο σου. Την ασφάλεια των παιδιών σου αν εσύ πάθεις κάτι.

Αυτός. Ο κύριος της φωτογραφίας.

Αυτός το εμπνεύστηκε.

Δικό του έργο είναι.

Όταν θα τυπώνεις και θα πληρώνεις, να το θυμάσαι. Δεν ακούμπησε τη λίστα Λαγκάρντ αλλά εσένα σου έβαλε χέρι κανονικά και με το νόμο!

Δεν έψαξε τις Ελβετίες, αλλά σου πήρε το σπίτι και σου δημιούργησε χρέος από το πουθενά.

Σου αρπάζει με το νόμο χρήματα και τα στερεί από τα παιδιά σου.

Να το θυμάσαι κι όταν θα ψηφίσεις...
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail