Το Κίεβο βαρά στο ψαχνό και η Μόσχα παρακαλάει. Οι δυνάμεις αυτοάμυνας εγκατέλειψαν το Σλάβιανσκ

Του Στρατή Μαζίδη

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε το Κίεβο την Παρασκευή για να σταματήσουν οι επιθέσεις σε πολίτες και κατοικημένες περιοχές και να μην προσπαθεί να επιλύσει τα προβλήματα μόνο με τη βία.

"Καλούμε και πάλι τις ουκρανικές αρχές να σταματήσουν τις επιθέσεις κατά αμάχων και κατοικημένων περιοχών και, τελικά, να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε τη διάσωση της ζωής των απλών ανθρώπων", ανέφερε το υπουργείο σε δήλωσή του.

Επίσης συνεχίζει: 

"Οι συνεχιζόμενες προσπάθειες του Κιέβου για να λύσει τα προβλήματα μόνο με μεθόδους βίας βάζοντας μπροστά τελεσίγραφα και ανακοινώνοντας όλο και περισσότερες απαιτήσεις είναι ενάντια στην Διακήρυξη της 2ας Ιουλίου του Βερολίνου από τους υπουργούς Εξωτερικών της Γερμανίας, της Ρωσίας, της Ουκρανίας και της Γαλλίας και θα προκαλέσει μόνο αιματοχυσία και περισσότερα θύματα".

Το υπουργείο δήλωσε επιπλέον ότι οι ουκρανικές αρχές έχουν εντείνει τη ρητορική τους και άρχισαν να μετέρχονται περισσότερο βίαιες μεθόδους στις ανατολικές περιοχές αφού οι ηγέτες του Κιέβου ήρθαν σε επαφή με αξιωματούχους των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου και φαίνεται πως έχουν λάβει το "ok" τους.


Για την ώρα λοιπόν το Κίεβο σφυροκοπά τις δυνάμεις αυτοάμυνας δίχως κανένα έλεος ενώ η Μόσχα παρακολουθεί περιοριζόμενη σε ανακοινώσεις.

Ήδη οι αυτονομιστές ανακοίνωσαν πως εγκατέλειψαν το Σλάβιανσκ λόγω των σφοδρών επιθέσεων του ουκρανικού στρατού που πλέον ελέγχει την πόλη.

Σύμφωνα με το Channel One σημειώθηκε καταιγισμός πυρών,  τα τεθωρακισμένα εισήλθαν στην πόλη και άρχισαν οι οδομαχίες.

Οι αυτονομιστές σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της Δημοκρατίας του Ντόνετσκ, Αλεξάντερ Μποροντέι κατάφεραν να υποχωρήσουν εν τάξει, δίχως απώλεια οπλισμού και εφοδίων ανασυντασσόμενοι στην περιοχή του Kramatorsk.

Επιπλέον ο Μποροντέι αιτιολόγησε την υποχώρηση και ως κίνηση κατάπαυσης του πυρός στην πολύπαθη πόλη ώστε να αποτραπούν συνήθεις όπως είπε μεθοδολογίες των ουκρανικών αρχών και να μη χαθούν άλλες ζωές αθώων αμάχων. 

* με πληροφορίες από RT, RN
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail