Σκηνές Β' Παγκοσμίου Πολέμου στο υπό πολιορκία Σλάβιανσκ. Στα καταφύγια δίχως ρεύμα, νερό κι επικοινωνίες

(RIA Novosti / Andrey Stenin)
Του Στρατή Μαζίδη

Δραματικές σκηνές ζει η πόλη του Σλάβιανσκ στην ανατολική Ουκρανία καθώς τελεί υπό πολιορκία από τον ουκρανικό στρατό της φασιστικής κυβέρνησης του Κιέβου.

Με επιθέσεις από αέρος αλλά και του πυροβολικού πολλοί κάτοικοι του Σλάβιανσκ ζουν πλέον δίχως ρεύμα, νερό και επικοινωνίες ενώ αρκετά καταστήματα ξέμειναν από προμήθειες σε πόσιμο νερό.

Επίσης αρκετοί κάτοικοι βρίσκουν καταφύγιο στα υπόγεια καθώς οι επιθέσεις γίνονται αδιακρίτως με την τελευταία να χτυπά ξανά την κεντρική πλατεία με μέχρι στιγμής απολογισμό τέσσερις νεκρούς, ανάμεσά τους κι ένα μικρό κορίτσι, κι επτά τραυματίες τη στιγμή που αρκετοί πιστοί βρίσκονταν στην εκκλησία εν όψει της εορτής του Αγίου Πνεύματος.

Οι κάτοικοι της πόλης δηλώνουν πως πέφτει το ηθικό τους από την ακατάπαυστη επίθεση του ουκρανικού στρατού τη στιγμή που παράλληλα εμποδίζονται να εγκαταλείψουν το Σλάβιανσκ.

«Το Σλάβιανσκ είναι ένας απόλυτος εφιάλτης»

Την παράπανω δήλωση κάνει ο Βλάντιμιρ, ντόπιος οδηγός που βοήθησε 9 άτομα να εγκαταλείψουν την πόλη συμπληρώνοντας πως οι αρχές επιτρέπουν μόνο σε γυναίκες και παιδιά να αποχωρήσουν ενώ στον ανδρικό πληθυσμό δεν επιτρέπει ούτε η απομάκρυνση ούτε η προσέγγιση.

View image on Twitter
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail