Φόβος και τρόμος στην Ουκρανία. "Αγνοείται" τεράστια ποσότητα όπλων. Φόβοι για τα χειρότερα

Reuters / Eduard Kornienko
Της Αγγελικής Παρασίδου

Φόβοι κι ανησυχίες εκδηλώθηκανγια πιθανές ένοπλες επιθέσεις και προβοκάτσιες στην Ουκρανία αλλά και γειτονικές χώρες καθώς είδε το φως της δημοσιότητας άλλη μια αναφορά για κλοπή όπλων από ουκρανικές στρατιωτικές αποθήκες.
Πηγή του ουκρανικού ΥΠΕΣ ανέφερε στο Ria Novosti πως ο υπουργός Αρσέν Αβάκοφ ενημερώθηκε ότι μια μεγάλη ποσότητα όπλων εκλάπη από στρατιωτικές αποθήκες στο Λβολ.


Συγκεκριμένα:

- πάνω από 5,000 Kalashnikov

- 2,741 πιστόλια Makarov handguns

- 123 ελαφρά οπλοπολυβόλα

- 12 εκτοξευτές ρουκετών Shmel 

Ενώ η έρευνα έδειξε πως λείπουν ακόμη 1500 χειροβομβίδες F-1 και μεγάλος αριθμός πολεμοφοδίων. 

Η κατάσταση γίνεται πιο ανησυχητική καθώς πριν λίγο διάστημα πάλι στην περιοχή του Λβολ εκλάπησαν:

- 1000 πιστόλια Makarov
- 170 Kalashnikov
- οπλοπολυβόλα
- και τυφέκια ελεύθερων σκοπευτών
 
Οι ουκρανικές αρχές αδυνατούν μέχρι στιγμής να εντοπίσουν τα όπλα δίνοντας τροφή στα σενάρια ότι θα χρησιμοποιηθούν για προβοκατόρικες ενέργειες μέσα στη χώρα.

Πέραν τούτου όμως ο ρώσος αναλυτής  Ρουσλάν Πούκοβ δίνει και μια άλλη διάσταση λέγοντας ότι με δεδομένα πως τα βόρεια και ανατολικά σύνορα της Ουκρανίας φυλάσσονται πολύ καλά, ίσως μέρος των όπλων να καταλήξει στα Βαλκάνια και χώρες όπως η Ρουμανία και η αλβανία. 

Ωστόσο στρατιωτικές πηγές αναφέρουν ότι ο πιθανότερος προορισμός των όπλων είναι οι ακροδεξιοί του Δεξιού Τομέα στην Ουκρανία.

* απόδοση για τη FREEPEN.GR από το RT
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail