Κατάληψη ΕΡΤ, σα να λέμε αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα

Τελικά συνέβη το αναμενόμενο όσον αφορά την ΕΡΤ με την εντολή του εισαγγελέα και την είσοδο των ΜΑΤ για την εκκένωση των κτιριακών εγκαταστάσεων. Το “πότε” ήταν το ζήτημα.


Του Στρατή Μαζίδη

Η όλη ιστορία με την ΕΡΤ θύμισε την περίπτωση των αγανακτισμένων. Ξεκινάμε από την κορύφωση και οδηγούμαστε στην εξάτμιση. Από τη στιγμή κατά την οποία δεν υπάρχει αποτέλεσμα τις πρώτες ημέρες, τότε η δυναμική εξασθενεί και η προσπάθεια καταλήγει αναιμική. Αυτό έγινε και στις δύο περιπτώσεις. Η κυβέρνηση απλά κλείνει το στόμα και περιμένει. Στο τέλος στέλνει ξαφνικά την αστυνομία και σε πετάει έξω.

Οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων ότι είχαν να προσφέρουν, το προσέφεραν τις πρώτες ημέρες. Η ΕΡΤ κατήντησε μια επιλογή για βραδινή ανέξοδη έξοδο. Επειδή μάλιστα συμβαίνει να κατοικώ στην Αγία Παρασκευή, αρκετοί πήγαιναν πλέον εκεί στις συναυλίες δίχως όμως αυτό το αρχικό “κάτι”. Η κατάσταση περισσότερο παρέπεμπε σε “Γκάζι”. Χώρια το γεγονός της πληθώρας των διαμαρτυριών προς το δήμο Αγίας Παρασκευής τόσο για τη φασαρία κάθε βράδυ την ώρα που πχ μαθητές και φοιτητές έδιναν εξετάσεις αλλά και σοβαρά θέματα υγιεινής που είχαν ανακύψει.

Οι εργαζόμενοι όμως πληρώνουν τις κινητοποιήσεις που ΔΕΝ έκαναν όταν έπρεπε.

Όταν βολευόταν η Σάρα και η Μάρα με παχυλούς μισθούς, όταν γέμιζε η ΕΡΤ με χιλιάδες απασχολούμενους, κανείς δεν μπήκε στον κόπο να ανησυχήσει για το μέλλον της κρατικής ραδιοφωνίας και τηλεόρασης που έφτιαξε μέχρι και ψηφιακή πλατφόρμα την οποία κανείς δεν παρακολουθούσε. Από το 1974 και μετά υπήρξαν αμέτρητες αφορμές για κατάληψη στην ΕΡΤ.

Όσο για τα περί δημόσιας τηλεόρασης, αντικειμενικότητας κτλ, αυτά ξέρουμε όλοι πολύ καλά πως ουδέποτε ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα. Η ΕΡΤ ήταν το επισήμο κυβερνητικό προπαγανδιστικό μέσο με την κάθε νέα κυβέρνηση να ξηλώνει τους προηγούμενους. Ήδη βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έτρεψαν να προλάβουν να μπουν στο κάδρο της επιχειρήσης των ΜΑΤ υποσχόμενοι πως η ΕΡΤ θα επανέλθει ως είχε.

Ο ελληνικός λαός όμως δεν μπορεί να πληρώνει άλλο μαγαζιά ημετέρων. Και το κακό είναι ότι αντί να επέλθει εξορθολογισμός (αλλά από ποιους;) έκλεισε η ΕΡΤ, για να ανοίξει μια άλλη, λογικά χειρότερη, όπως αυτοί στη Νέα Εποχή τους τη θέλουν. Μπούκαραν τα ΜΑΤ για να βγάλουν έξω τους εργαζομένους, ώστε να εισέλθουν οι άλλοι της ΔΤ.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail