Δύο τέλη ακινήτων. Δηλαδή το τέλος των ακινήτων και το δικό τους! Όσκαρ ανοησίας και πρόκλησης!

"Ας πέσει η κυβέρνηση", "ας πάει στην ευχή της Παναγίας" και άλλα τέτοια όμορφα δήλωναν "αντάρτες" βουλευτές τα τελευταία 24ωρα σχετικά με τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων.
Τα παληκάρια που εκλέγονται στην περιφέρεια φοβήθηκαν για την εκλογική τους πελατεία. Αυτή που τάιζαν τόσα χρόνια με τις επιδοτήσεις.

του Στρατή Μαζίδη

Και βρήκαν τη μαγική λύση. Για να μην επιβαρυνθούν οι αγρότες, ας πληρώσουν τα κορόιδα των αστικών κέντρων που θα λάβουν δύο ραβασάκια, ένα για τον ΕΝΦΑ και ένα για τον ΦΜΑΠ.

Έτυχε πχ να αγοράσεις σπίτι στο Χολαργό, να σου έγραψαν οι γονείς σου το πατρικό στο Γαλάτσι; Τότε είσαι μεγαλοτσιφλικάς (και μεγαλομαλάκας να συμπληρώσουμε) και θα πληρώσεις.

Αλήθεια οι βουλευτές των αστικών κέντρων πως και δεν εξανίστανται; Αλλώστε η πλειοψηφία των βουλευτών εκεί εκλέγεται. Μόνο η Β' Αθήνας να στιλώσει τα πόδια της και θα έχουμε νέα ράβε ξήλωνε.

Αν λοιπόν εμπίπτεις στις παραπάνω προϋποθέσεις έχεις ΜΕΓΑΛΗ ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ και πρέπει να πληρώσεις. Το ότι μπορεί ταυτόχρονα να είσαι πια άνεργος ή να σου δίνει η δουλειά ένα χαρτζιλίκι όποτε θέλει ο εργοδότης, δεν έχει σημασία.

Αντιγράφω από το πρώτο θέμα:

Ιδιοκτήτες που κατέχουν ακίνητα συνολικής αξίας από  300.000 ή 350.000 ευρώ και άνω θα πληρώνουν φόρο και για το σύνολο της ακίνητης περιουσίας τους, πέραν του φόρου που αναλογεί μεμονωμένα για κάθε ακίνητο. Οι ιδιοκτήτες αυτοί θα πληρώσουν 400-500 εκατ. ευρώ επιπλέον, για να μην αλλάξει ο εισπρακτικός στόχος των 2,9 δισ. ευρώ.

Εκτιμώ ότι οδηγούμαστε σε θανάσιμο πλήγμα στην αγορά ακινήτων και ειλικρινά αδυνατώ να φανταστώ που θα οδηγηθούν οι τιμές. Π.χ. στη Λέλας Καραγιάννη σε όροφο, 80τμ, € 40.000,00. Και πάλι δεν το ακουμπά κανείς. Στην Κέα μαζί με ένα σπίτι στην Ιουλίδα, χαρίζεται και Land Rover. Να δούμε τώρα τι άλλη προσφορά θα βγει.

Πάντως σε αυτή τη χώρα η ανοησία πάει σύννεφο. Για ένα άδικο φόρο στο σύνολό του, διαμαρτύνται οι μεν για την πελατεία τους και φορτώνουν επιπρόσθετο βάρος στους κατοίκους των αστικών κέντρων που αυτοί, αν θέλετε, δεν έχουν ούτε ένα περιβόλι ή μια κότα να κάνει 5 αυγά να φάνε.

Τελειώνουν την κοινωνία για να σώσουν τον κομματικό διορισμένο στρατό τους!

Είστε άχρηστοι, ανίκανοι, ανόητοι και επικίνδυνοι. Πάρτε το χαμπάρι και σηκωθείτε να φύγετε.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail