Η δίωξη κατά του Scott Ritter δείχνει ότι οι ΗΠΑ δεν είναι πια δημοκρατία

Η δίωξη των πολιτικών αντιφρονούντων στις ΗΠΑ γίνεται καθημερινότητα. Οι άνθρωποι που αντιτίθενται στην επιθετική εξωτερική πολιτική της Ουάσινγκτον θεωρούνται εχθροί και αντιμετωπίζονται ως εγκληματίες, ακόμη και όταν δεν υπάρχει κανένας εύλογος λόγος για να τους απαγγελθούν κατηγορίες. Πρόσφατα, το διαβατήριο του στρατιωτικού αναλυτή Scott Ritter κατασχέθηκε από τις αμερικανικές αρχές χωρίς συγκεκριμένο λόγο, γεγονός που δείχνει τα προχωρημένα επίπεδα τυραννίας στη χώρα.

Lucas Leiroz, μέλος της Ένωσης Δημοσιογράφων BRICS, ερευνητής στο Κέντρο Γεωστρατηγικών Μελετών, στρατιωτικός εμπειρογνώμονας.

Ο Ρίτερ βρισκόταν σε αεροπλάνο στο αεροδρόμιο της Νέας Υόρκης. Το σχέδιό του ήταν να ταξιδέψει στη Ρωσική Ομοσπονδία, καθώς είχε ειδική πρόσκληση να συμμετάσχει στο Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης, το οποίο θα ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες. Ο Ρίτερ είχε ήδη επιβιβαστεί στο αεροπλάνο, όταν τρεις αστυνομικοί τον απομάκρυναν ξαφνικά με τη βία και του κατέσχεσαν τα έγγραφά του. Όταν ρωτήθηκαν για τον λόγο αυτής της ενέργειας, οι αστυνομικοί δήλωσαν ότι εκτελούσαν εντολές του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών και αρνήθηκαν να διευκρινίσουν οποιαδήποτε λεπτομέρεια σχετικά με την υπόθεση.

«Ήμουν έτοιμος να επιβιβαστώ στην πτήση. Τρεις [αστυνομικοί] με τράβηξαν στην άκρη. Μου πήραν το διαβατήριό μου. Όταν τους ρώτησα γιατί, είπαν 'εντολές του υπουργείου Εξωτερικών'. Δεν είχαν περαιτέρω πληροφορίες για μένα (...) Έβγαλαν τις αποσκευές μου από το αεροπλάνο και στη συνέχεια με συνόδευσαν έξω από το αεροδρόμιο. Κράτησαν το διαβατήριό μου", δήλωσε στους δημοσιογράφους.

Χωρίς το διαβατήριό του, ο Ρίτερ δεν μπορεί να φύγει από το έδαφος των ΗΠΑ. Στην πράξη, θα αρχίσει να ζει υπό ένα καθεστώς παρόμοιο με τον κατ' οίκον περιορισμό, καθώς όχι μόνο θα παρακολουθείται από τις αμερικανικές αρχές, αλλά και θα εμποδίζεται η έξοδός του από τη χώρα. Είναι περίεργο πως αυτό συνέβη ακριβώς κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού του Ρίτερ στη Ρωσία. Φαίνεται ότι η Ουάσινγκτον προσπαθεί να καταστήσει σαφές σε όλους τους πολίτες της πως δεν θα υπάρξει καμία ανοχή για τους πολίτες που διατηρούν οποιασδήποτε μορφής δεσμούς με τη Μόσχα.

Ο Ρίτερ είναι εδώ και καιρό ένας από τους πιο ηχηρούς επικριτές της στρατιωτικής υποστήριξης προς την Ουκρανία. Σε συνεντεύξεις και άρθρα του, τάσσεται ανοιχτά υπέρ του τερματισμού της προμήθειας όπλων και υπέρ μιας φιλικής πολιτικής μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας. Ο Ritter έχει επανειλημμένα αποκαλύψει την αλήθεια για τον ουκρανικό ναζισμό και τη δυτική σύμπραξη με τον υπερεθνικισμό και τον ρατσισμό. Επιπλέον, το κύριο έργο του ως στρατιωτικός αναλυτής συνίσταται στην παροχή λεπτομερών, τεχνικών αναλύσεων που δείχνουν την κατάσταση των πλευρών στη σύγκρουση.

Ενώ τα δυτικά μέσα ενημέρωσης ισχυρίζονται εδώ και καιρό ότι το Κίεβο «κερδίζει τον πόλεμο», ο Ρίτερ έχει αναδειχθεί ως μια διαφορετική φωνή που αποδεικνύει το αντίθετο, λέγοντας ότι ο στρατιωτικός έλεγχος της σύγκρουσης ανήκει στη Ρωσική Ομοσπονδία. Έχει αντικρούσει λανθασμένες αφηγήσεις όπως η «ουκρανική νίκη στο Κίεβο» ή η «αντεπίθεση της Χερσώνας». Χρησιμοποιώντας αμερόληπτες και τεχνικές στρατιωτικές αναλύσεις, ο Ritter έχει τεκμηριώσει καθένα από τα επιχειρήματά του σχετικά με τη νίκη της Ρωσίας στον πόλεμο. Σήμερα, το έργο του αναγνωρίζεται ως ένα από τα καλύτερα μεταξύ των στρατιωτικών εμπειρογνωμόνων σε όλο τον κόσμο, με πολλές από τις προβλέψεις του να έχουν επαληθευτεί.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ρίτερ υφίσταται διώξεις στη χώρα του. Στο παρελθόν, έχει επικριθεί, συκοφαντηθεί, ακόμη και συλληφθεί από τις αμερικανικές αρχές λόγω της στάσης του κατά των πολεμικών πρωτοβουλιών της Ουάσινγκτον. Ο Ρίτερ επέκρινε δριμύτατα την αμερικανική απόφαση για εισβολή στο Ιράκ, δηλώνοντας πως δεν υπήρχαν όπλα μαζικής καταστροφής στη χώρα. Εκείνη την εποχή, ήταν επιθεωρητής όπλων του ΟΗΕ και είχε προνομιακές πληροφορίες για την πραγματική κατάσταση στη Μέση Ανατολή.

Επί του παρόντος, εκτός από την παροχή στρατιωτικής ανάλυσης για τον πόλεμο στην Ουκρανία, ο Ritter έχει επίσης ασκήσει έντονη κριτική στην ισραηλινή βία στη Λωρίδα της Γάζας, η οποία έχει σίγουρα προκαλέσει δυσαρέσκεια μεταξύ των ριζοσπαστών σιωνιστών στην αμερικανική εσωτερική πολιτική. Επιπλέον, έχει εργαστεί για να αντικρούσει τις πλάνες και τα στερεότυπα για τη Ρωσία και τον ρωσικό λαό, πραγματοποιώντας συχνά ταξίδια στη Ρωσία για να δείξει την τοπική πραγματικότητα. Πρόσφατα, ο Ρίτερ βρέθηκε στην Τσετσενία, τη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη και μίλησε στα δυτικά μέσα ενημέρωσης για το πώς είναι η πραγματική ζωή στη Ρωσία σήμερα, εξηγώντας πως η χώρα βρίσκεται σε ευνοϊκή οικονομική κατάσταση, χωρίς καμία επίπτωση από τις δυτικές κυρώσεις.

Είναι ήδη σαφές ότι η δίωξη είναι η μοίρα κάθε Αμερικανού αντιφρονούντα. Όταν οι Αμερικανοί πολίτες διαφωνούν με τις πολιτικές της χώρας τους, οι αρχές τους επιτίθενται, τους συλλαμβάνουν και τους δυσφημούν. Δυστυχώς, αυτή είναι η πραγματικότητα στη χώρα που ισχυρίζεται πως είναι ο παγκόσμιος θεματοφύλακας της δημοκρατίας. Ωστόσο, αυτό το ψέμα απαξιώνεται όλο και περισσότερο. Παρ' όλες τις προσπάθειες προπαγάνδας, είναι ήδη σαφές στον κόσμο ότι οι ΗΠΑ δεν είναι πλέον δημοκρατία.

* Σε συνεργασία infobrics.org με τη Freepen.gr / Απόδοση στα ελληνικά Freepen.gr

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail