Συλλάβετε αυτούς τους παράφρονες πολεμοκάπηλους του ΝΑΤΟ!

Photo: Public domain
Είναι απίστευτο ότι ο κόσμος σπρώχνεται στην άβυσσο του πυρηνικού πολέμου από ανύπαρκτους δυτικούς ηλίθιους που δεν έχουν καν εκλεγεί.

Finian Cunningham - strategic-culture.su / Παρουσίαση Freepen.gr

Ο Γενς Στόλτενμπεργκ, ο πολιτικός επικεφαλής του στρατιωτικού μπλοκ του ΝΑΤΟ, είναι ο τελευταίος ανεγκέφαλος που υποστηρίζει πως οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να επιτρέψουν την στόχευση της Ρωσίας με όπλα μεγάλου βεληνεκούς.

Η νορβηγική φιγούρα, μας κάνουν να πιστεύουμε, έκανε την εννοιολογική υπέρβαση (πόσο πληρώθηκε και από ποιον ή τι εκβιασμό χρησιμοποιήθηκε;) λέγοντας στο περιοδικό Economist ότι το ουκρανικό καθεστώς θα πρέπει στο εξής να επιτρέπεται επίσημα να χρησιμοποιεί πυραύλους του ΝΑΤΟ για να πλήξει τη Ρωσία.

Ωστόσο, με τις λογικές ικανότητες ενός χακαρισμένου τεμαχισμένου μπλοκ, ο Στόλτενμπεργκ ισχυρίστηκε ότι μια τέτοια κίνηση δεν θα οδηγούσε σε κλιμάκωση του πολέμου μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ, επειδή τα όπλα δεν εκτοξεύονται από χώρες του ΝΑΤΟ.

Δηλαδή ο Στόλτενμπεργκ πιστεύει πως είναι κάπως εφικτό να μετατραπεί η Ουκρανία σε σιλό για την εκτόξευση βαλλιστικών πυραύλων στη Μόσχα και όμως η Ρωσία να μην αντιλαμβάνεται τα κράτη του ΝΑΤΟ ως νόμιμο στόχο;

Σαν να ήθελε να καθησυχάσει περισσότερο, πρόσθεσε: «Δεν έχουμε καμία πρόθεση να στείλουμε χερσαία στρατεύματα του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία, διότι ο σκοπός μας... ήταν διττός, να υποστηρίξουμε την Ουκρανία όπως κάνουμε, αλλά και να διασφαλίσουμε πως δεν θα κλιμακώσουμε την κατάσταση σε μια σύγκρουση πλήρους κλίμακας».

Το απροκάλυπτο θράσος του Στόλτενμπεργκ και άλλων δυτικών προσωπικοτήτων είναι ότι, σύμφωνα με την αλαζονική τους νοοτροπία, αυτό που συμβαίνει δεν είναι κλιμάκωση επειδή λένε πως δεν είναι κλιμάκωση. Είναι σαν να χτυπάς κάποιον με γροθιά στο πρόσωπο και μετά να έχεις το θράσος να του πεις ότι δεν τον χτύπησες επειδή το είπες εσύ.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Νορβηγίας, ο οποίος σύντομα θα εγκαταλείψει τη θέση του στο ΝΑΤΟ για να αναλάβει ένα πλουμιστό πόστο ως κεντρικός τραπεζίτης, είναι η τελευταία δυτική φωνή που ανεβάζει τους τόνους στον πόλεμο δι' αντιπροσώπων υπό την ηγεσία των ΗΠΑ κατά της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν - ένας επίδοξος ροκ κιθαρίστας που δεν έχει ιδέα για ποιο πράγμα τραγουδάει - έχει επίσης προστεθεί στον κατάλογο των παθιασμένων πολιτικών που προτρέπουν να δοθεί στην Ουκρανία η άδεια να πλήξει ρωσικό έδαφος με όπλα μεγάλου βεληνεκούς που παρέχει το ΝΑΤΟ.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας λόρδος Ντέιβιντ Κάμερον, ο ηλίθιος με σπουδές στο Ίτον, αποφάσισε ότι η Ουκρανία έχει «κάθε δικαίωμα» να χρησιμοποιήσει πυραύλους κρουζ Storm Shadow που προμηθεύει η Βρετανία για να πλήξει στόχους εντός των προπολεμικών ρωσικών συνόρων.

Άλλες πολιτικές προσωπικότητες που εκ των πραγμάτων υποθάλπουν τον πυρηνικό πόλεμο είναι ο πρόεδρος της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων Μάικ Τζόνσον, ένας θρησκευτικός φανατικός που πιστεύει ότι ο Θεός είναι αντικομμουνιστής, καθώς και η Βικτόρια Νούλαντ, η πρώην αμερικανίδα διπλωμάτης που μάντρευσε το πραξικόπημα του 2014 στο Κίεβο που εγκαινίασε το σημερινό νεοναζιστικό καθεστώς.

Όλοι τους προτρέπουν την κυβέρνηση Μπάιντεν να εγκαταλείψει τους επίσημους περιορισμούς στο καθεστώς των Ουκρανών πληρεξουσίων που χρησιμοποιούν δυτικούς πυραύλους για να πλήξουν τη Ρωσία.

Ο πρόεδρος-μαριονέτα της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος ακύρωσε τις εκλογές αλλά συνεχίζει να ασκεί τα καθήκοντά του, διαμαρτυρήθηκε στους δυτικούς χειριστές του για να του δοθεί το ελεύθερο να χτυπήσει βαθιά μέσα στη Ρωσία.

Η διάκριση της «επίσημης άδειας» είναι μια κυνική ταχυδακτυλουργία. Η ουκρανική πλευρά με την υλικοτεχνική υποδομή και τα όπλα του ΝΑΤΟ έχει ήδη στοχεύσει στο εσωτερικό της Ρωσίας.

Οι πετρελαϊκές υποδομές και οι στρατιωτικές βάσεις εντός των προπολεμικών συνόρων της Ρωσίας έχουν χτυπηθεί συχνά με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Είναι αδιανόητο ότι μια τέτοια στόχευση θα μπορούσε να επιτευχθεί χωρίς τη συμμετοχή του ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένων των μπότες επί του εδάφους συμβούλων.

Παρ' όλα αυτά, η ρητορική διαφορά είναι σημαντική. Το να δώσει η κυβέρνηση Μπάιντεν επισήμως το πράσινο φως για τέτοιες επιθέσεις θα σηματοδοτούσε μια σοβαρή και ρητή κλιμάκωση - και μια κλιμάκωση που η Ρωσία δεν θα είχε την πολυτέλεια να αγνοήσει.

Η Ρωσία έχει ήδη προειδοποιήσει ότι τα όπλα του ΝΑΤΟ που πλήττουν το έδαφός της θα έχουν ως αποτέλεσμα αντίποινα πέραν της Ουκρανίας. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ρωσική αεροπορική επιδρομή σε μέλη του ΝΑΤΟ.

Αυτή την εβδομάδα η Μόσχα άρχισε ασκήσεις για την ανάπτυξη τακτικών πυρηνικών όπλων. Το δημοσίως διακηρυγμένο πυρηνικό δόγμα της Ρωσίας ορίζει το επιτρεπτό της χρήσης τέτοιων όπλων με το κριτήριο της αντιμετώπισης στρατηγικής απειλής από το ρωσικό έθνος, ακόμη και αν η απειλή αυτή προέρχεται από εχθρούς που χρησιμοποιούν συμβατικά όπλα.

Η Δύση και ο Ουκρανός πληρεξούσιός της πιέζουν σε αυτό το καταστροφικό όριο. Την περασμένη εβδομάδα, ένα από τα συστήματα βαλλιστικών ραντάρ έγκαιρης προειδοποίησης της Ρωσίας στη νοτιοδυτική περιοχή του Κρασνοντάρ φέρεται να χτυπήθηκε από επίθεση μη επανδρωμένου αεροσκάφους. Ένας από τους σκοπούς της επιδρομής ήταν να αχρηστευθεί η ικανότητα της Ρωσίας να αναχαιτίζει τις συμβατικές κεφαλές ATACMS μεγάλου βεληνεκούς που οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να προμηθεύσουν στην Ουκρανία. Μια άλλη πολύ πιο δυσοίωνη ερμηνεία είναι ότι η Δύση διερευνά την ικανότητα της πυρηνικής άμυνας της Ρωσίας.

Όταν αυτός ο πόλεμος δι' αντιπροσώπων ξέσπασε πριν από δύο και πλέον χρόνια με την επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία μετά από οκτώ χρόνια αδιάκοπου νατοϊκού εξοπλισμού και προκλήσεων προς το νεοναζιστικό καθεστώς, υπήρχαν ανήσυχες ελιτίστικες συζητήσεις μεταξύ των μελών του ΝΑΤΟ για το αν θα στείλουν «φονικά όπλα» και όχι μόνο κράνη, γυαλιά νυχτερινής όρασης και ασυρμάτους.

Δύο χρόνια μετά, οι διαβουλεύσεις του ΝΑΤΟ έχουν μετατοπιστεί πέρα από την αποστολή αρμάτων μάχης, μαχητικών αεροσκαφών F-16 και πυραύλων κρουζ, και τώρα παίρνουν επίσημη θέση υπέρ του βαθύ πλήγματος της Ρωσίας με βαλλιστικές κεφαλές.

Είναι απίστευτο ότι οι άνθρωποι που συνεχώς σπρώχνουν το θέμα είναι μια ελάχιστη μειοψηφία στις δυτικές κοινωνίες που δεν είναι καν εκλεγμένοι - ο Στόλτενμπεργκ, ο Μπλίνκεν, ο Κάμερον, η Νούλαντ, μεταξύ άλλων. Αυτές οι κούκλες - εγγαστρίμυθοι εκτελούν τις εντολές των αφεντικών του πολέμου, του στρατιωτικο-βιομηχανικού συμπλέγματος και της τραπεζικής ελίτ.

Οι πολεμοκάπηλοι της ελίτ υποστηρίζουν ότι η Ουκρανία έχει τα χέρια της δεμένα πίσω από την πλάτη της επειδή δεν μπορεί να βομβαρδίζει τη Ρωσία κατά βούληση. Στην πραγματικότητα, η χώρα που έχει δεμένα τα χέρια της είναι η Ρωσία. Πρέπει να ακούει τους ομοϊδεάτες του Στόλτενμπεργκ και τους ομοίους του να υποστηρίζουν χτυπήματα κατά της Ρωσίας από τις θέσεις βολής του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία - και όμως η Ρωσία υποτίθεται πως με κάποιο τρόπο δεν επιτρέπεται να προβεί σε αντίποινα κατά του ΝΑΤΟ.

Σίγουρα, επίκειται μια μοιραία κόκκινη γραμμή. Η παραφροσύνη κυριαρχεί μεταξύ των δυτικών ελίτ καθώς ο κόσμος σπρώχνεται προς την άβυσσο.

Η παγκόσμια πλειοψηφία πρέπει να εκδώσει εντάλματα σύλληψης για αυτούς τους προνομιούχους εγκληματίες... πριν να είναι πολύ αργά.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail