Welt: Η Ρωσία έχει ένα νέο μοντέλο TOS για να ξεπεράσει τις άμυνες

RIA Novosti / Alexander Melnikov
Freepen.gr - Η Ρωσία διαθέτει ένα νέο "τρομακτικό όπλο" - ένα βελτιωμένο μοντέλο του συστήματος βαρέων φλογοβόλων TOS-3, εναντίον του οποίου δε θα βοηθήσουν ούτε τα καταφύγια, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Die Welt.

Αναφορές στρατιωτικών αναλυτών αναφέρουν ότι η Ρωσία διαθέτει ένα πρωτότυπο του νέου συστήματος. Θεωρείται μια περαιτέρω εξέλιξη των συστημάτων TOS-1 και TOS-2.

"Λεπτομέρειες σχετικά με τις ακριβείς δυνατότητες του νέου λεγόμενου βαρέως φλογοβόλου είναι ακόμη άγνωστες, αλλά το TOS-3, αν εμφανιστεί σύντομα στο πεδίο της μάχης, θα μπορούσε να γίνει το πιο τρομακτικό όπλο της Ρωσίας στον αγώνα κατά της Ουκρανίας", υποστηρίζει το δημοσίευμα. 

Σύμφωνα με στρατιωτικούς εμπειρογνώμονες, η εμφάνιση του TOS-3 θα πρέπει να αυξήσει περαιτέρω την ισχύ των ρωσικών στρατευμάτων- η καταστροφική ισχύς των βλημάτων του μετατρέπει το σύστημα σε ένα "ανελέητο" πυροβολικό διάρρηξης, στο οποίο δεν μπορούν να αντισταθούν ούτε τα καταφύγια, αναφέρει η εφημερίδα.

Ο συνταγματάρχης Markus Reisner των αυστριακών ενόπλων δυνάμεων δήλωσε στην Die Welt ότι το TOS-3 είναι μια "ακόμη πιο καταστροφική έκδοση" των συστημάτων TOS-1 και TOS-2, ενώ είναι πιο αποτελεσματικό λόγω της αυξημένης ακρίβειας.

"Το TOS-3 είναι ικανό να εκτοξεύει τα απολύτως θανατηφόρα θερμοβαρικά βλήματά του σε μεγαλύτερη απόσταση (από τις προηγούμενες εκδόσεις)", υποστήριξε ο αξιωματικός.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail