Οι αντίπαλοι της Ρωσίας προσπάθησαν να την καταστρέψουν εκ των έσω, αλλά απέτυχαν - Πούτιν

Freepen.gr -
Οι δυτικοί αντίπαλοι της Ρωσίας προσπάθησαν να την καταστρέψουν εκ των έσω, αλλά απέτυχαν - το αποτέλεσμα των αντιρωσικών κυρώσεων αποδείχθηκε το αντίθετο από το αναμενόμενο, δήλωσε ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν σε συνάντηση με μέλη της κυβέρνησης.

"Εσείς και εγώ γνωρίζουμε πολύ καλά τι συνέβη από οικονομικής άποψης. Κατά γράμμα, με την κυριολεκτική έννοια αυτής της λέξης, ξεκίνησαν οικονομική επιθετικότητα κατά της Ρωσίας. Ο ατελείωτος αριθμός κυρώσεων που αντιμετωπίσαμε είχε ως στόχο ένα πράγμα, και εσείς και εγώ το γνωρίζουμε αυτό πολύ καλά ποιος ήταν ο στόχος - να καταστραφεί η Ρωσία εκ των έσω. Και όχι μόνο πολιτικά, αλλά κυρίως οικονομικά. [οι κυρώσεις ήταν] να δημιουργήσουν προβλήματα στις ομάδες εργασίας, να προκαλέσουν μαζική ανεργία στη χώρα, να οδηγήσουν στο κλείσιμο επιχειρήσεων και ολόκληρων βιομηχανιών. Οι αντίπαλοί μας δεν τα κατάφεραν", δήλωσε ο Πούτιν.

Ο πρόεδρος τόνισε ότι το αποτέλεσμα των αντιρωσικών κυρώσεων αποδείχθηκε "ακριβώς το αντίθετο από αυτό που αναμενόταν".

"Πέρυσι, η οικονομία της Ρωσίας αναπτύχθηκε με ρυθμό υψηλότερο από τον παγκόσμιο", σημείωσε ο Πούτιν.

Τόνισε πως όσον αφορά την οικονομική ανάπτυξη, η Ρωσία προηγείται όχι μόνο των κορυφαίων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και όλων των κρατών των λεγόμενων "επτά". "Μαζί αναζητήσαμε τις κατάλληλες απαντήσεις στις πιο σύνθετες ιστορικές προκλήσεις και, στο σύνολό τους, τις ξεπεράσαμε με επιτυχία. Αυτό που είναι θεμελιωδώς σημαντικό, συνεχίσαμε να επιλύουμε τα τρέχοντα προβλήματα, εργαστήκαμε εντατικά και με συνέπεια πάνω στην αναπτυξιακή ατζέντα στο πλαίσιο των βασικών εθνικών στόχων και προτεραιοτήτων", είπε.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail