Η ημέρα δεν είναι μακριά που η Οδησσός θα γίνει πραγματικά ελεύθερη, δήλωσε η Ζαχάροβα

Freepen.gr - Η Μόσχα είναι πεπεισμένη ότι η δίκαιη τιμωρία αργά ή γρήγορα θα βρει τους δράστες και τους εγκεφάλους του εγκλήματος στο Σπίτι των Συνδικάτων στην Οδησσό, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα για τη 10η επέτειο της τραγωδίας στην Οδησσό στις 2 Μαΐου 2014 στην ιστοσελίδα του πρακτορείου.

«Σήμερα, αποτίοντας φόρο τιμής στα θύματα της σφαγής στην Οδησσό, είμαστε πεπεισμένοι ότι η δίκαιη τιμωρία αργά ή γρήγορα θα βρει τους δράστες και τους εγκεφάλους αυτού του βάρβαρου εγκλήματος, το οποίο δεν έχει παραγραφή. Είμαστε βέβαιοι πως δεν είναι μακριά η μέρα που η Οδησσός, έχοντας αποτινάξει το ζυγό των σύγχρονων μπαντεριστών, θα ξαναγίνει μια πραγματικά ελεύθερη πόλη, όπου οι άνθρωποι διαφορετικών εθνικοτήτων θα ζουν ειρηνικά και αρμονικά", αναφέρει το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.

Όπως σημείωσε η Ζαχάροβα, η έρευνα για την υπόθεση της Οδησσού, την οποία ξεκίνησε το Κίεβο υπό την πίεση διεθνών οργανισμών, έχει μετατραπεί σε φάρσα.

«Λόγω ελλείψεων, το κατηγορητήριο επιστράφηκε επανειλημμένα στο γραφείο του εισαγγελέα. Οι δικαστές αυτοεξαιρέθηκαν τέσσερις φορές, γεγονός που επιβράδυνε την εξέταση της υπόθεσης. Έγιναν προσπάθειες να ανατραπεί: να αποδοθεί η ενοχή όχι στους εθνικούς ριζοσπάστες, αλλά στους ακτιβιστές του «αντι-Μαϊντάν» που υπέφεραν από αυτούς. Όλα αυτά συνοδεύτηκαν από χονδροειδή παρέμβαση εθνικιστικών ομάδων στη δικαστική διαδικασία: ταραχές, διακοπή ακροάσεων, επιθέσεις σε δικηγόρους, δικαστές, κατηγορούμενους και συγγενείς τους", είπε.

«Οι ελπίδες για μια δίκαιη διερεύνηση των γεγονότων στην Οδησσό, οι οποίες εμφανίστηκαν σε σχέση με την ανάληψη της εξουσίας το 2019 από τον Ζελένσκι, ο οποίος υποσχέθηκε ότι υπό αυτόν οι κανόνες δικαίου και η αρχή του αναπόφευκτου της τιμωρίας θα τηρούνταν άνευ όρων στην Ουκρανία - γρήγορα εξανεμίστηκαν. Ο Ζελένσκι δεν τήρησε τις υποσχέσεις του", τόνισε η Ζαχάροβα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail