«Δεν είναι ο δικός μας πόλεμος»: Πολωνοί διαδηλώνουν κατά της βοήθειας προς την Ουκρανία

Sputnik
Freepen.gr - Εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν την Τετάρτη στο κέντρο της Βαρσοβίας και κάλεσαν τις πολωνικές αρχές να σταματήσουν να υποστηρίζουν την Ουκρανία, υποστηρίζοντας ότι η στάση της κυβέρνησης κινδυνεύει τελικά να παρασύρει την ίδια τη χώρα σε πόλεμο. Οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία μέσα στην πόλη κρατώντας μια μεγάλη πολωνική σημαία και αντιπολεμικά πανό.

Η εκδήλωση, που ονομάστηκε «Πορεία Ειρήνης», διοργανώθηκε από διάφορες τοπικές αντιπολεμικές ομάδες. Οι διαδηλωτές ακούστηκαν να φωνάζουν συνθήματα όπως «Δεν είναι ο δικός μας πόλεμος», καθώς και να κρατούν διάφορα πανό με συνθήματα όπως «Σήμερα τα τανκς μας, αύριο τα παιδιά μας», «Σταματήστε την αμερικανοποίηση της Πολωνίας».

«Δεν συμφωνούμε να εμπλακούμε στον πόλεμο κάποιου άλλου, δε συμφωνούμε να γίνουμε βορά για τα κανόνια, δε συμφωνούμε στην άνευ όρων και χωρίς νόημα υποστήριξη της Ουκρανίας», δήλωσε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο διακεκριμένος Πολωνός πολιτικός επιστήμονας Leszek Sykulski, ένας από τους βασικούς συντελεστές της πορείας.

Ο Sykulski αντιτίθεται σταθερά στην στρατιωτική βοήθεια που παρέχει η Βαρσοβία στο Κίεβο και εδώ και χρόνια τάσσεται υπέρ της οικοδόμησης καλύτερων δεσμών με τη Ρωσία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail